Microsoftot beperelni rossz teljesites miatt
2009-06-15T22:41:16+02:00
2009-06-19T20:24:23+02:00
2022-07-19T05:17:55+02:00
 • Sok ok van ami miatt az openszorszt nem célszerű választani, de az adatok biztonsága egész biztos hogy nem tartozik közéjük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • CIA nem tudta törni megfelelő hatékonysággal a 128bites titkosítást). Ezek után valamelyik SP-vel ... megérkezett. ... Vajon miért?

  Nos én úgy olvastam, hogy ez a 128 úgy 128, hogy 64. Vagyis a fele fix, amit ugyebár egyszerűen vissza tudnak kódolni, mert a fele megvan nekik. (Valahogy így volt írva, csak most nem megy fejből, valaki majd úgyis kijavít )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megköszönném, ha a HOPPÁ előtti részből számomra is érthetően levezetnéd, hogy hogyan is sikerült eljutni odáig, hogy a fizetős és az OpenSource között csak a fizetés a különbség?????  Bár .... maga az eredeti kijelentés is ... ("Sokszor szó esett nagy cégek részéről, hogy nyílt forráskódot alkalmazni b@romság, mert veszélyben az adatok.") ... hogy is mondjam csak .... hát .... szóval ... lehet, hogy sokszor elhangzott, de speciel ebben a formában ezt még nem hallottam, senkitől ..... Ráadásul ebből azt a bizonyos következtetést levonni .........

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos. Sokszor szó esett nagy cégek részéről, hogy nyílt forráskódot alkalmazni b@romság, mert vszélyben az adatok. HOPPÁ!! Figyelünk?? Ezek szerint nincs különbség a kettő között, csak annyi, hogy az egyikért fizetünk??
  Ne jöjjön senki azzal, hogy a fizetősnél van support, mert egyszerű vásárlóként a nagy szoftvergyártók le se szarnak. Passzolnak és nem csak a Microsoft, hanem ugyan úgy az IBM HP is. Van tapasztalat sajnos...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha pedig nem más, akkor miért is kellene külön kategóriába "csomagolni"?


  Szerintem sem kellene külön kategóriába "csomagolni".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Én ugyan nem utálom a Google-t (viszont vannak fenntartásaim velük kapcsolatban), de érdekelne a véleményed, hogy az általuk elkészített szoftver (amit - esetleg némi pénzmag ellenében - használok) miben más, mint egy "asztali" szoftver (értelemszerűen, nem technikai értelemben kérdezem)?
  Ha pedig nem más, akkor miért is kellene külön kategóriába "csomagolni"?

  Amúgy, szvsz, a szoftver fogalma sokat változott a kezdetek óta (sokkal tágabb lett).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A júzer itt a webes szolgáltatóval van kapcsolatban. A szoftverfejlesztő max. alvállalkozó, kb. ugyanaz mint amikor a nagy cég megbízza a Gipsz Jakabka Bt-t hogy fejlessze ki neki az adott programot amit aztán ő árul a saját nevén. De a nagyobb szolgáltatóknál (Pl. google szolgáltatásai) a szoftverfejlesztő és a szolgáltató centire ugyanaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látod tudsz te, ha egy kicsit odafigyelsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így igaz mester! Taníts!
  Nagyságodat nem érhetem fel szerény szellemi képességeimmel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom nem olvastad végig a topikot, nem vagy képben miről volt szó eddig.

  Ebben az esetben ez egy és ugyan az.


  Nem esett szó konkrét esetről.

  Miért kellene az online szolgáltatónak kibújni a felelősség alól?


  Nem esett szó kibújásról. De ha ez megnyugtat: nem kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szolgáltatás nyújtója veszi igénybe a szoftvert, ezért a szolgáltatás nyújtója kaphat garanciát a szoftverre

  Ebben az esetben ez egy és ugyan az.

  Ha valaki beindít egy online ERP megoldást nyújtó szolgáltatást, de elvesznek vagy rosszak az adatam, akkor mi a különbség ahhoz képest mintha a saját szerveremen lenne, telepített kliensekkel?
  A lényeg ugyan az. Az APEH büntit megkapta az ügyfél. Miért kellene az online szolgáltatónak kibújni a felelősség alól?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul a google nagyon ügyesen meg is kerülte ezt a témát


  Szoftverészek meg EULA-t írnak. És nem teszik ki a bétát, akkor se ha kéne ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul a google nagyon ügyesen meg is kerülte ezt a témát évekkel ezelőtt. Méghozzá a kis "béta" jelzéseivel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy már megint nem látsz a google-utálatodtól.

  ha csak a desktop fejlesztőt bünteted ezért, akkor a webes szoftver fejlesztőjét üzletileg előnyösebb helyzetbe hoztad.


  Nem. Semmilyen előnye sem lesz, mert a webes szoftver fejlesztőjét a webes szolgáltatás nyújtója fogja büntetni.

  Szerintem egyszerű: te szolgáltatást veszel igénybe, tehát csak a szolgáltatásra vonatkozóan kaphatsz garanciát. A szolgáltatás nyújtója veszi igénybe a szoftvert, ezért a szolgáltatás nyújtója kaphat garanciát a szoftverre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha te egy webes határidőt adsz a usernek vagy írsz egy desktop határidőnapló programot, az user szempontjából ha elveszik egy bejegyzés a végeredmény ugyanaz. Azaz ha csak a desktop fejlesztőt bünteted ezért, akkor a webes szoftver fejlesztőjét üzletileg előnyösebb helyzetbe hoztad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a sok értékes hozzászólást. Ellenbn meg kell hogy jegyezzem sok olyan válasz is volt, akik nem tudom miért is ütöttek le akár egy billentyűt is ehhez a hozzászóláshoz.
  Okoskodni, belepofázni értelmetlenül, kiforgatni a szavakat... Kik írják ezeket??? A szakma egyik külön fajához tartoznak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy az adatbázisból ne lehessen csak úgy egyszerűen kiszedni a dolgokat illetékteleneknek.


  Ezzel meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet: az adatbázisból nem lehet "csak úgy egyszerűen" kiszedni a dolgokat illetékteleneknek.

  Ezek szerint a "rossz teljesítés" nem áll fenn, még szerinted sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megpróbálhatod, bár van olyan ország ahol már a beadványt is visszadobnák...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A webes szolgáltatások ugyanis "véletlenül" kimaradtak volna a garanciából.


  Szoftverekre vonatkozó garancia kötelezettségből, persze hogy kimarad a szolgáltatásokra vonatkozó kötelezettség.

  Építész tervez neked lakóházat szoftverrel, akkor vállaljon garanciát a szoftverre?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem meg tegnap néhány hülyegyerek összekarcolta a Ferrarimat. Mivel ugyebár én egy karcmenteset vettem, most akkor beperelhetem a Ferrari céget?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbb védelmi (titkosítási) rendszernél általában ott a kitétel, hogy a jelenlegi technikai...(blablabla)... mellett x (millió) év/hó/nap/perc/stb. alatt törhető fel y(millió) számítógép segítségével. Azaz, ma már senki nem állít olyat, hogy az ő védelme törhetetlen, csak annyit, hogy sokáig tart.

  Mivel ezek az információk publikusak, és az hogy te (esetleg) nem tudtál róla, ez a te egyéni problémád, és ezért senki nem fog igazat adni neked. Bár ha az USA-ban az esküdteket meg tudod győzni van esélyed, csak sok pénzed legyen a perre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valójában a webes cégek (google & co) vs desktop cégek (a Gipsz Jakab Bt-től a microsoftig) meccs lett volna. A webes szolgáltatások ugyanis "véletlenül" kimaradtak volna a garanciából. Amúgy meg ha teszem azt egy mysql alapú számlázóprogival csinálsz évente 100 000 sort, és mondjuk 2 évvel ezelőtt az egyik tételbe 10 helyett 100 került bele, bizonyítsd be hogy mi hibázott: az adatbázisszerver, az adatbáziskezelő interfész, a programod és az OS közötti köztes réteg, az OS, a hardver, vagy a te programod, vagy esetleg a helyi szorgos informatikus piszkált bele unalmában az adatbázisba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No és még valami:
  Bármely más alkalmazás gyártót is beperelhetnél. Van zip recovery, létezik rar és 7zip-re is. Az pdf-et is hiába véded le jelszóval - feltörhető.
  Bármely jelszóvédelem feltörhető és ha elég népszerű, akkor alkalmazások is meg fognak jelenni, melyek törik az adott formátumot.
  Túl sok per lenne ez neked - ráadásul mind esély nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről mikor feldobták is azt gondoltam, hogy milyen otromba ötlet, és most sincs ez másképp. De tudod mit, kíváncsi vagyok a többiek véleményére is, úgyhogy nyissunk rá egy témát, ne ezt offoljuk szét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elvileg mostanában akarják bevezetni a szoftverekre vonatkozó garanciát: cikk
  A rossz nyelvek szerint ezzel csak a kkv-kat és az open source projekteket akarják tönkretenni. Vg nem is lesz belőle semmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Beperelhetem a lakatost, aki az ajtómat csinálta, mert betörtek hozzám, és brute force módszerrel eltörték a zárszelvényt? De ugyanakkor ha kizárom magam a házból, és ugyanaz a lakatos kinyitja nekem az ajtót, akkor most megköszönjem neki, vagy pereljem inkább megint be, mert ha Ő meg tudta csinálni, lehet más is megtudja? Nem hiszem, hogy életszerű lenne. Leírtad a lényeget:

  Ugyebár a Microsoft betette az mdb-be a jelszavas védelmet, hogy az adatbázisból ne lehessen csak úgy egyszerűen kiszedni a dolgokat illetékteleneknek.


  Hát pont ez az esszencia. Hogy csak úgy, egyszerűen. Ott van a Cain & Abel. Lehet használni security auditra, de lehet használni másra is. Mióta világ a világ, vannak biztonsági rendszerek, azon pedig kiskapuk, már csak azért is, hogy a szegény felhasználó ne tudjon magával ordenáré módon kicseszni. Az, hogy ezt ki és hogyan használja fel, már más lapra tartozik. Ha szoftvert fejlesztesz, ott az EULA, amiben a korlátozásaidat kikötheted. Sajnos ma illúziója sincs annak a védelemnek, amivel egy fájlt úgy tudsz obfuszkálni, hogy a kulcs, amivel nyitja, vagy legalább is a zárszerkezet ott van a felhasználónál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • van-e valakinek otlete arra, hogy mit tudok tenni

  Röviden és tömören: Semmit.

  Bármely jelszó feltörhető, csak idő és kapacitás kérdése. Ez ellen semmi nem véd meg. Az EULA ráadásul kizár mindennemű felelősségvállalást - ezt meg elfogadtad.

  OFF
  Kedvenc esetem, amikor az NT4-ben 64bites kulccsal titkosítottak. Ezt 2k-ban is megőrizték. Mindenki szidta MS-t, hogy miért nem 128 bit? Ők közölték, hogy azért, mert az amerikai kormány nem engedi (ennek valószínűsített oka az volt, hogy a CIA nem tudta törni megfelelő hatékonysággal a 128bites titkosítást). Ezek után valamelyik SP-vel (már nem emlékszem melyikkel) megérkezett a 128bites titkosítás. Egy fia nyilatkozat nem hangzott el ezzel kapcsolatban, de a kormányzat már engedte. Vajon miért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én sokat dolgozom Access-el, de ma már kizárólag az SQL szervert gyúrom vele. Amúgy meg könnyebb is sql-ben fejleszteni, mint az .mdb fájlokkal vacakolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az adatbázisok jelszavas védelme nem azt jelenti hogy nem lehet feltörni, csak azt hogy a mezei felhasználó nem tud fél kézzel hozzáférni. De inkább elvi jelentősége van, a legtöbb adatbáziskezelőt a gyors adatkezelésre és nem a titkosításra hegyezték ki.

  Ha igazi védelmet akarsz akkor használj normális adatbázisszervert és a júzert ne engedd a szerver közelébe. Kb. ez az egyetlen módja annak hogy az adataid többé-kevésbé biztonságban legyenek. Persze fájl alapú adatbáziskezelés esetén ezt elfelejtheted, de azzal nem ez a legnagyobb probléma... Aki pedig access alapon akar Pl. érzékeny adatokat mondjuk CD-re tenni az nyilvánvalóan nem ért a dologhoz. Az access arra való hogy a Pistike meg tudja csinálni a DVD lemezeinek a nyilvántartását. Arra is szánták eredetileg, az hogy egyesek másra használják az már nem az access hibája hanem azért a megbízóé aki lúzerekkel fejlesztet ócsóért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lebuktál az intim fotóiddal ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd