Internet megosztás egy 386-os on

Internet megosztás egy 386-os on
2004-04-06T23:48:24+02:00
2004-04-15T16:44:41+02:00
2022-11-01T17:20:38+01:00
 • Szia!

  Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt: 'http://www.jimweller.net/jim/lfw/' - Linuxos tűzfal egy floppyn. Egy lemez tartalmazza a rendszermagot és a fájlrendszert lenyomat formájában (ennyi kell a működéshez) és van egy extra lemez is segédprogramokkal (ez nem fontos). A leírás alapján könnyen készíthetsz saját lemezeket, de vannak letölthető lenyomatok is.
  Nekem egy ilyen tűzfal van beállítva az adatkapcsoló előtt. Ez áll egy 486-osból, két ISA-s 3C509 hálókártyából, egy AT multi I/O kártyából, egy floppy meghajtóból és egy 60W-os tápból. Mindez egy apró házba lett beépítve. Nekem bevált.

  pozsarzs
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Ha nem adnak hozzá külön hálókártyát akkor olyat válassz amit támogat a coyotelinux, és tökéletesen fog működni.
  Nekem sajnos nem működik, mert speciális kártyám van amit nem támogat. De végre találtam linuxos meghajtóprogramot és megpróbálom beültetni a coyotelinuxba. Majd meglátjuk, hogy boldogulok vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hali!

  a coyotelinux a legegyszerubb, ha mindenkepp linuxxal akarod. nekem mar 1.5 eve megy adsl-en, gond egy szal se. Pozitivuma: egyszeru gep: 16 Mbyte RAM, 2 halokartya, 1 floppy drive, az ipchains-sal programozhato tuzfal, nagyon egyszeru windows-os floppy keszito. hatranya: 386-os gephez vagy koprocesszor kell, vagy linux alatt kell a floppyt generalni, ami bonyolultabb; ISA buszos RJ-45-s kartya ma mar nehezebben elerheto.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a zúgás megoldható (386-os on pláne nem kell 1 db venti sem se vinyó)
  fogyasztás nem hiszem hogy sokkal több (most itt van nálam 1 router csak 4 portos 12W)

  1ébként tényleg a router a korrektebb megoldás de ha 386 ugyis van akkor ingyen megoldható (nekem 1 486 van beállítva és _nincs hangja_!!!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megoldás I.

  Router (nem zúg,ha reset kell akkor 1xű)
  Switch (ha engedi a szolgáltató a többszörös bejelntkezést,axelero Igen,többiek általában Nem)

  Ezen megoldások előnye:
  -nem zúg
  -keveset fogyaszt
  -kis méret
  ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a coyotelinux nagyon jó én is csak ajánlani tudom és az 1.2gb helyett inkább a 6mb ramot kéne feljebb tornázni
  (főleg mivel a coyotenak nem elég )
  de van még 1 pár 1-2 lemezes disztrib pl floppyx (bár ezeknél neked kell netmegosztást csinálni nincs "varázsló" :) )
  illetve nemrég láttam 1 kb 60mb-s live distribet (talán slax??) azt is meg lehet próbálni "ráerőltetni" a 80 mb-s cuccra :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ajanlom figyelmedbe a coyotelinuxot. Pont erre lett kitalalva. Es eleg neki 1 kislemez:) ADSL-el mukodik, ennel az antennas dolognal nem tudom, de szerintem ott is tud menni. De ha nem, akkor szemely szerint egy Debiant, v egy Slackware-t ajanlanek, mert ezek ketten nem rakjak tele szemettel a vinyot. Nekem pl most egy Debian fut, 1 gezas vinyonak a felen terpeszkedik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mintha hallottam volna erről az antenás dolgoról, egyik tag is megakarta osztani a netet, de nem sikerült neki, apropó mit is irtál? 1.2 giga?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha minden jól megy a nyáron fejlesztem itthon az internetet, és a jelenlegi modemes internetről átállok egy rádiós netre, ami valahogy úgy néz ki hogy kapok egy bazi nagy antennát a háztetőre és 1 pici dobozt a gép mellé, ami egy hálókártyán kersztül kommunikál a géppel.
  Mivel 2+1 gép van itthon, úgy gondoltam hogy a +1 gépet egy HUB-al karöltve befogom tűzfalnak, routernek. Lehet hogy rávetemedek arra, hogy befogom még szervernek is, stb.
  A Probléma csak anyi lehet hogy ez egy régi 386-os ha jól emléxem 6M memóriával, és 80M hdd-vel. A hdd-t valszeg kicserélem majd egy 1.2Gsre.
  Ha valakinek van van tapasztalata hasonló netmegosztással, telepítéssel, esetleg javaslata van, kérem ne tartsa vissza.
  Mindenképp vmilyen linuxot gondoltam OS nek.
  Tehát javaslatot kérek az OSre a rendelkezésre álló hardver és a feladatok ismeretében.
  köszi: tiku
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd