Php programozókat hosszútávú, órabéres távmunkára
2009-06-08T15:47:18+02:00
2009-06-28T11:47:58+02:00
2022-07-19T05:12:42+02:00
 • Hát nem tudom. Én eddig úgy voltam vele, hogy itt van ez, meg kell csinálni. Megmondtam mennyi idő, és kész. Ha nem tetszik, keressen mást, rúgjon ki, vagy csináljon amit akar.
  Eddig még senki sem mondta meg helyettem, hogy mi mennyi időmbe telik, de nem is hagynám. Nem lett belőle semmilyen konfliktusom. El kell fogadni, hogy te vagy a szakember. Senki sem mondhatja meg helyetted, hogy mi mennyi idő. Persze értelmes határok között, hiszen nem kell átesni a ló túloldalára sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt nem szeretem, mikor valaki megmondja egy programozónak, hogy mi mennyi idő. Pláne úgy hogy se a kódról, se az alkalmazott technológiáról fogalma sincs. Általában egy projectben több feladatra rá szoktam bólintani, hogy megoldható annyi időből. Viszont a legutóbb is részekre bontották, és közölték, hogy ami tényleg 5 perc volt, arra kapok 2 napot, mert "látszik, hogy nem egyszerű", a másik feladattal meg jó lenne 2 óra múlva végezni, mert "pofonegyszerű". Az utóbbival tényleg 2 napig elvoltam. Végeredményben a 2nap + 2óra helyett 2nap + 5perc alatt végeztem. Csak épp nem abban a felosztott időkeretben, ahogy valaki kitalálta.
  Namármost, ha Te kapod 2 napra az 5 perceset, akkor Te jó programozó vagy és megtartanak. Ha viszont a 2 órásat kapod, ami végül 2 nap, akkor ki vagy rúgva. Nem hiszem hogy az órabéres válogathat.
  Az lenne a jó, ha úgy működne mint a taxiknál. Lenne egy lista, mellette egy időkerettel. Ha senki nem vállalja, akkor nő az időkeret.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor te most megfogalmaztad, hogy nem tudsz programozni és nem vagy alkalmas a programozói munka ellátására, mert nem vagy elég felkészült a felmerülő problémák megoldására, ezért csakis fix bérért dolgozol, átszámítva fele annyi órabérért, mint más, mert különben senki sem adna neked munkát?
  Vagy félreértettem valamit?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A forrás(sokk) megnyitása 30 mp.
  Végigolvasás :1 perc
  Sör behozása a hűtőből: 1 perc
  A (
  "hibás programozás miatt 4000 query fut le."
  ) kijavítása a lekérdezés eredménye alapján ciklus helyett egy sima join 30 mp.

  Mit is csináltál a többi időben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd ha lesz egy kis tapasztalata idegen kódokkal:
  Mostanában egy olyan kódban túrok, amiben ilyen változók vannak: q,q1,q2,qq1,qq2,ql (mint László, hátha összekeverem az egyessel). MVC modell megvan, de nemritkán úgy hogy a view egyik elementjében megnyitnak egy divet, amit egy másikban lezárnak. De mivel ez egy foreachben van, így van hogy mégsem zárják le, hanem csak megjelennek különböző adatok és miután visszatér az elementből, akkor zárja le. A span elemek tele vannak divekkel (néhol egy-egy head és body elem is becsúszik). Megnyílik az oldal, ami onloadra ajaxosan betölti az adatait. A főoldalon a hibás programozás miatt 4000 query fut le. Folytassam? Szóval ebből kellene valami működőképest kihozni, úgy hogy semmilyen leírás nincs a rendszer működéséről. Tehát újraírni is csak úgy lehetne, hogy visszafejtem hogyan működik most. Persze ehhez egy nagyobb lélegzetvételnyi idő kellene, nem pedig 5 perc, hogy egy újabb felmerült hibát javítsak, vagy épp egy új részt lefejlesszek.
  Órabérben? 8 órában szívesen, ami belefér, és a főnök szeme előtt hogy lássa, hogy tényleg azt csinálom. De így is valszeg elbukok, és már a 4. leszek, aki így járt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy érdemben ne válaszoljak...

  öregszik az ember, lassú, számlázzon sokat, ha valaki megfizeti :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 10 lépésből megvan... ami max 5 perc

  Ugye a 2. részét te se gondolod komolyan.

  Mennyi időt vesz igénybe, mindegyik tesztje, mert x darab felezés után mindig kell próbálgatni?

  És mi lesz azokkal, ami jó módosítás a 850. óta?
  Na jó, visszaírogathatom..... mennyi idő?

  Meg akkor rögtön átírhatom a 850. hatására rossz dolgot, és akkor az én egy órás munkám már nem is egy óra. Mennyit is számlázok?


  Azért érdekelne, hogy egy más által létrehozott idegen kódban (és csak azt nézve, hogy tudod, hogy melyik fájlok a rosszak) te tényleg megtalálod-e 5 perc alatt a hibát, és tudod-e úgy javítani, hogy más (azt felhasználó) részekbe ne keverj bele.
  Ehhez tesztelni kell.

  Vedd hozzá (ha olyan a feladat) az adatbázis archiválást, a teszt után a rosszak törlését....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm...

  van mondjuk 1000 revisionod (ez a head), látod, hogy rossz... visszamész 300 at. ott jó. majd előremész 150et, ott még mindig jó, előremész 100 at, rossz. akkor tudod, hogy valahol 850 és 950 között romlott el... megnézed a 900 at, majd mindig felezed.. legrosszabb esetben is 10 lépésből megvan... ami max 5 perc

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, főleg ha tudod, hogy mikor romlott el. De mivel köze nincs a két dolognak egymáshoz, hetek/hónapok eltelnek mire kiderül, hogy nem jó a validátor...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SVN :) visszamész néhány verziót, egész odáig, amikor működni fog, majd megnézed, hogy az azt követő verzióban mi változott.

  kb 5 perc az egész. A maradékot a firebug megmondja (feltéve, hogy csak jsről van szó) :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából azt nem tudom, hogy hogyan kellene elszámolni egy kifejezetten szerencsétlen hibát.
  Pl:
  Egyik kolléga letöltött egy javascript popup calendart. Beépítete szépen a programba. A layoutba, hogy bárki bármikor használja. Az első hiba már itt, ezzel megtörtént, de mivel az én szövegtörzsemben (view) is szükség lett volna rá, úgyis megjártam volna. Mert ebben a szép kis js fájlban átírták a date objektumot. Fogták és felülírták benne annak egyik függvényét. Fél napom ment rá, mire rájöttem, hogy ezért nem megy javascript validátorom. De nyilván nem írhatok rá 4 órát 2 sor javascript kódra. Ilyenkor hogyan menne az elszámolás? És ezután egy még nagyobb feladata lesz valakinek megtalálni a hibát, amikor lecserélik a calendárt egy másikra, mivel én nem írtam vissza a date objektumot, mert akkor az újabb 4-5 órát emésztett volna fel, kétes eredménnyel, hanem a továbbiakban az abban a fájlban létrehozott aliast használtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Furcsa végigolvasni a hozzászólásokat, hogy mik azok a pontok, amiken a publikum "fennakad"! Igazából nem gondoltam volta, hogy éppen ezek lesznek azok. Jómagam 8 éve dolgozom pont abban a rendszerben, amit a hírdetésemben is ajánlok. Csak külföldi projektjeim vannak, tehát a "távmunka" evidens. A projektek egy részében pedig órabéres az elszámolás és a dolog évek óta sikeresen működik.

  Úgy tűnik ennek egyszerűen nincs itthon "kultúrája" - de legalábbis nem szokás. Maga a távmunka is olyan rendkívüli dolognak számít, hogy még a munkavállalók is meglepődnek, ha felajánlják nekik. A hatékonysággal kapcsolatban: aki egyszer ilyen rendszerben dolgozik, annak éppen akkor lesz munkája, ha elég hatékonynak bizonyul! Senki mögött se kell stopperrel állni, mert a hatékonyság közös érdek.

  Megjegyzem jópáran jelentkeztek már és most pont ott tartok, hogy választani próbálok. Ha valakit a továbbiakban érdekel a dolog, annak is megőrzöm az elérhetőségét, mert nem kizárt, hogy lesz még szükség létszámfejlesztésre a jövőben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyedül azért nem jó, mert az ember igazából nem érdekelt benne, hogy hatékonyabban dolgozzon, sőt, sokszor ellenérdekelt ebben.

  Engem próbáltak dolgoztatni ilyen koncepcióban, de magam mondtam egy idő után, hogy ezen változtassunk vagy inkább köszönjünk el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a címen elgondolkoztatok már?
  órabéres távmunkára


  Ez meg hogy? Távmunka, de órabéres? Valaki ott fog ülni a programozó mellett és stopperrel méri majd az időt? Vagy a programozó havi egyszer a hasára ütt s mond egy számot, hogy hány órát foglalkozott vele?
  Szerintem távmunkába csak teljesítmény bérezés létezhet, mikor kész egy munka, vagy egy szakasza, akkor fizetnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Álljunk hozzá pozitívan a kérdéshez - minden bizonnyal úgy értette, h első körben csak akkor kellesz, ha számlaképes vagy..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • E-mail ment...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg hát amúgy is, milyen dolog ez már...
  Na jó, nem fogok itt erkölcsi kérdéseket feszegetni,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan alkalmi munkavállalói kiskönyvel szándékozik munkáltatni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a helyedben írásban nem tennék ajánlatot nem bejelentett munkára, csak az APEH meg ne lássa
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy sikeresnek bizonyoló, nagyszabású webes alkalmazás fejlesztéséhez keresek segítőtársakat. Követelmények:

  - haladó Php fejlesztési ismeretek,
  - MySql, JavaScript,
  - objektum orientált látasmód,
  - önálló munkavégzési képesség, rugalmasság, kezdeményezökészség
  - folyékony írás-olvasás angolul.

  Amit ajánlok:
  - a betanulási időszakot követően távmunka (rendszeres összeröffenésekkel - Budaörs-Törökbálint környéke)
  - órabéres díjazás
  - hosszú távú munka
  - legalábbis kezdetben: nem bejelentett állás.

  zoltan@phpoutsourcing.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd