Keresőfeltételek

  • Keresőkifejezés
  • Keresés helye

A keresés összesen 3343 találatot eredményezett.

Mostantól bárki letöltheti a Descent 3 játék forráskódját te 07:00
... dimenziós játékrében játszódtak, és amiben csak viszonylagg enyhe variációk voltak tapasztalhatók a magasságban és az orientációban - a három dimenzió által biztosított mind a 6 szabadságfokot teljes mértékben kihasználja. [img(descent-3-2.jpg;Descent 3;;;1)] A forráskód mostani megnyitásával az alkotó célja, hogy egy amolyan második életet biztosítson a játék számára, és lehetőséget adjon annak modern platformokra és hardverekre történő portolására. A kódb..
Elemezték a T-800 kódját az első két Terminator filmből ke 11:00
... assembly kódjáról van szó. Azt ugyanakkor már nehezebb kideríteni ... elemzésnek vetette alá a szóban forgó kódokat, és ennek soránrán meglepő felfedezéseket tett. Így például kiderítette, hogy azok egy része az Apple II ROM-jából, mások az Apple DOS RAM Disk meghajtóprogramjából származnak. Ezen kívül egyes ábrák egy egykori számítógépes újságból, a Nibble Magazine-ból kerültek átemelésre a filmekbe. [youtube(GXkgbjpM49I)] U..
Súlyos sebezhetőségeket javítanak a PHP legújabb verziói hé 12:00
... hiba tévesen hibás jelszót is megfelelőként ismerhet fell az ennek ellenőrzésére szolgáló hívásban, egy negyedik pedig a szerver megbénulását okozhatja egy speciálisan összeállított HTTP-fejléc beküldésével. A sérülékenységek közül utóbbi csak a PHP 8.3-as ágát érinti, de a másik három a PHP 8.2 és 8.1 verziókban egyaránt jelen van. A biztonsági réseket a PHP most kiadott 8.3.6, 8.2.18 és 8.1.28 verziói szüntetik meg. A projektjeiben és oldalaikban PHP-t ha..
Dobja az Intel Itanium processzorainak támogatását a GCC pé 13:00
... kénytelen fejleszteni a szóban forgó platformra - de valójábanjában utóbbi teljes ellehetetlenülését vetíti előre. Azzal ugyanis, hogy a GCC képtelenné válik Itanium kódok futtatására, a Linux és más, a chipeket még esetleg támogató rendszer és környezet is kénytelen lesz végleg "elengedni" a platformot - legkésőbb akkor, amikor majd áttér a GCC egy újabb verziójára. A GCC 14-ben még lehetőség lehet az Itanium-ra fordításra - bár ez a képesség már ekkor "elavu..
Óriásit esett a PHP a legnépszerűbb nyelvek listájában, de tovább süllyed a Java is 2024.04.11.
... mint tíz pozíciót lecsúszó PHP. Az időszak harmadik legnagyobbegnagyobb vesztese a C++ lett, ami szintén igen durva, -3,20%-pontos csökkenést szenvedett el, de az előbbi páros még durvább csúszása miatt csak egyetlen pozíciót csúszott le a rangsorban. A C# szintén nem szerepelt jól: -1,44%-ponttal csökkent eredménye, amivel azonban továbbra is 5. helyen végzett. Velük szemben a listavezető Python, a jelenleg 6. helyen lévő JavaScript, a 7. helyen befutó Go,..
Új, sokkal okosabb kódoló mesterséges intelligenciát kap az Android Studio 2024.04.09.
A Google hétfőn, Android fejlesztői blogjában jelentette be, hogy egy jelentős fejlesztést hajtott végre az Android Studio nevű környezetébe épített kódoló mesterséges intelligencián. A Studio Bot így mostantól egy, a korábbi PaLM2 -nél sokkal "okosabb" modellel, a Gemini Pro-val segíti az alkalmazások írását mobilos platformjára. A változást tükrözendő a Google mindjárt új nevet is adott a segédeszköznek, amire így Studio Bot helyett immár Gemini in Android Studio-ként hivatkozik. Az új mo..
Kiberbiztonsági szövetséget hoz létre a Rust, a Python, a PHP és az OpenSSL 2024.04.08.
... kiberrezilienciáról szóló jogszabályt (CRA) kell értenini, bár hasonló új törvények megalkotása és bevezetésének előkészítése a világ más régióiban is folyik. Ezzel összefüggésben a munka a brüsszeli székhelyű Eclipse Foundation égisze alatt zajlik majd az Eclipse Foundation Specification Process keretében. Az alapítók teljesen nyílt módon kívánnak eljárni, ami azt is jelenti, hogy más, tároló nyílt forrású alapítványok, sőt, cégek és más iparági szereplők, ille..
Jpegli: Szuperhatékony JPEG tömörítőkönyvtárat adott ki a Google 2024.04.05.
A Google a hét közepén jelentette be, hogy kiadott egy, a jelenleg elérhetőknél jóval hatékonyabban működni képes, nyílt forrású JPEG tömörítő könyvtárat. A keresőóriás azt mondja, hogy a Jpegli gyorsabban működik és kisebb JPEG fájlokat tud előállítani, mint versenytársai, a kép minőségének azonos szintű megőrzése mellett. Az új könyvtár - aminek neve nyilván a cég által korábban kiadott Brotli tömörítőalgoritmuséra és Brunsli képkódolójáéra hajaz - a Google szerint akár 35%-kal kisebbre tudja..
Feltörték a webes biztonságot oktató OWASP szerverét 2024.04.04.
A webes kiszolgálók és megoldások biztonságossá tételével kapcsolatos tippeket, útmutatókat és oktatóanyagokat kínáló Open Web Application Security Project (OWASP) a napokban egy igen ironikus közleményt volt kénytelen kiadni honlapján. Ebben ugyanis arról tájékoztatta a nyilvánosságát, hogy hackereknek sikerült szerverét feltörniük egy súlyos incidens keretében. A OWASP vesztét egy rosszul felkonfigurált MediaWiki telepítés okozta, az azon keresztül behatoló támadóknak pedig több tízezer felha..
Külön blogot indított Go fejlesztőknek holnapján a Microsoft 2024.04.03.
... lehet. A megfelelést a szóban forgó szabványnak az OpenSSLSL és a Windows CNG alapjaira építve tervezi elérni a cég. Redmond szerint a Go fejlesztéséhez való hozzáállásukat vezérlő irányelv a nyílt együttműködés és a hozzájárulás iránti elkötelezettség. Ennek szellemében az ezen dolgozó csapat az  "upstream everything" filozófiát követi, ami azt jelenti, hogy minden javítást és fejlesztést elérhetővé tenni és beküldeni terveznek a központi Go kódbázisba is - fel..
Google: A Rust fejlesztők kétszer hatékonyabbak a C++ fejlesztőknél 2024.04.01.
... memóriabiztonság körül forgó megszólalásait követően a napokban a ... biztonsági szempontok szólnak, hanem az is, hogy abban egyszerűen ... egy új nyelvről van szó, amit el kell sajátítaniuk a fejlesztőknek ... pedig már 50%-ra nőtt a szóban forgó fejlesztők aránya. ... ugyanis a bizalomról szólt, amit az emberek a Rust kód helyességében éreznek". ..
Heteken belül megszünteti a .NET 7 támogatását a Microsoft 2024.03.28.
... megszünteti a platform a szóban forgó verziójának támogatásátsát. A .NET 7 egészen pontosan 2024. május 14-ével fog után frissülni utoljára, amivel lezárul 18 hónapos támogatási időszaka. Ezt követően sem funkcionális, sem biztonsági frissítéseket nem fog kapni a keretrendszer említett kiadása, aminek további használata ennek megfelelő igen kockázatos lesz. [img(dotnet-support-lifecycle-2024.jpg;A különböző .NET verziók támogatása)] A .NET 7 azért vonul m..
CUDA-gyilkos gyorsító-API-t csinál az Arm, az Intel, a Samsung és a Qualcomm 2024.03.27.
A héten jó hír érkezett mindazon, erősen számításigényes alkalmazásokat készítők fejlesztők számára, akik unják, hogy minden platformra külön-külön kell elkészíteniük programjaikat. A héten ugyanis a többek között, az Arm, az Intel, a Google, a Qualcomm és a Samsung együttműködésével létrejött UXL Foundation tudatta, hogy egy egységes, platformokon átívelő API-t fogadtak el erre a célra. Az alapítvány a feladathoz az Intel már korábban bejelentett oneAPI csatolófelületét választotta, amit u..
Az FFmpeg fejlesztői is beszálltak a C/C++ jövőjét illető vitába 2024.03.26.
... vitában korábban felszólalt felek. Mint korábban megírtuk ... Az FFmpeg most megszólalói készítői ugyanakkor egyértelműenrtelműen kijelentették, hogy ők sem írnák meg vagy át szoftverüket C++-ben. Ennek oka ugyanakkor nem az, hogy ők inkább Rust-ot vagy JavaScript-et használnának erre a célra, hanem éppen ellenkezőleg: szerintük a C és az Assembly a legmegfelelőbb erre a feladatra a C++ helyett. [tweet(1771568851139936708)] ..
Durván visszaesett a kereslet az informatikusok iránt Magyarországon (is) 2024.03.25.
... távú, egy-egy projektre szóló munkák terén bővülésre lehett számítani - részben azonban pont az állandó belsős állások megnyirbálása miatt.
Szeretnél értesítéseket kapni a legújabb érdekes hírekről?
Az értesítéseket később bármikor kikapcsolhatod, azt pedig személyre szabhatod, hogy mikor jelenhetnek meg neked.