Keresőfeltételek

  • Keresőkifejezés
  • Keresés helye

A keresés összesen 285 találatot eredményezett.

Már kipróbálható az új tömbfüggvényekkel érkező PHP 8.4 pé 10:00
... egyszerűvé teszi az objektum mezőinek beállítását és lekérdezésétdezését lehetővé tevő setter, illetve getter metódusok írását.
Végre előre ellenőrzi a reguláris kifejezéseket a TypeScript legújabb verziója 2024.06.24.
... és az értékkészlet-objektumokon is lehet már használni az ECMAScript újabb verzióiban megjelent plusz metódusokat. A Microsoft azt mondja, hogy jelentősen gyorsított a fordító működésén is, aminek köszönhetően a tipikus build idő 5-8%-kal csökkent, valamint redukálta a TypeScript Node.js csomag méretét is, ami 30.2 MB-ról 20.4 MB-ra csökkent. A TypeScript 5.5 további számos apróbb fejlesztéséről további részleteket a bejelentésben lehet olvasni.
AMD kártyákon is futtathatóvá váltak a CUDA-ra épülő kódok 2024.02.13.
... mögött a natív ROCm objektumokat is elérhetővé teszi - így a két API-t vegyítő, folyamatosan átalakuló kódbázist is lehet rá építeni. A ZLUDA kódját és további információkat a projektről az érdeklődők a GitHub-on találnak meg.
Misty: Új programozási nyelvet jelentett be a JSON kitalálója 2023.12.20.
... változókon, függvényeken, objektumokon egy adott kódnak, amire azz kifejezetten lehetőséget és engedélyt kapott. A Misty-ről részletesebben az érdeklődők itt tudnak olvasni.
40 éves lett a Turbo Pascal - az eszköz, ami egykor forradalmasította a szoftverfejlesztést 2023.12.06.
... lépést tett előre az objektumorientált koncepció bevezetésévelvel a nyelvbe. A 6.0-s verziótól assembly betéteket is lehetett használni a forráskódban, a Turbo Vision könyvtár bemutatásával pedig a vele dolgozó fejlesztőknek is lehetővé és egyszerűvé tette a Turbo Pascal IDE-hez hasonló, menüket és ablakozást használó modern alkalmazások írását. [img(turbo-pacal-7-0.jpg;A Turbo Pascal utolsó verziója a 7.0 volt, ami a nagyjából valaha írt legmodernebb DOS-os..
Biztonságosabb metódus-felülírással jön az új PHP 8.3 2023.11.02.
... karakterláncokból dátumintervallum-objektumokat előállítani, a DOM-elemeketet pedig egy rakás új metódus segítségével lehet majd manipulálni és feldolgozni. A Posix, a PostgreSQL és a Sockets könyvtárak szintén pár új függvényt fognak kapni. A PHP 8.3 nem fog a Windows 8-nál, illetve Windows Server 2012-nél régebbi Windows rendszereken működni. A PHP 8.3 megjelenésével szinte egy időben megszűnik a PHP 8.0-s verziójának támogatása is, így ennek használata - fr..
Dobja a 32-bites x86-os processzorokon működést a Java legújabb, 21-es verziója 2023.09.22.
... és régebb óta létező objektumokat egymástól eltérő halmazbann kezeli. Kulcsenkapszulációs API (JEP 452): Egy új API a szimmetrikus kulcsok nyilvános kulcsú kriptográfiával történő biztosításához. A 32 bites x86-os Windows port "deprecated" állapotba léptetése (JEP 449): A Java 32 bites x86-os portja támogatásának megszüntetése azzal a szándékkal, hogy egy későbbi kiadásban végleg eltávolításra kerüljön. Felkészülés az ügynökök dinamikus betöltésének tiltására ..
Java-ra írja át a régi COBOL kódokat az IBM új watsonx mesterséges intelligenciája 2023.08.24.
... egy jobban érthető, objektumorientált, ráadásul Java-ra optimalizálttimalizált változatát állítja elő a régi kódoknak. Az IBM új watsonx Code Assistant for Z megoldásáról további részleteket itt lehet olvasni.
Babylon.js: Nagyot lép előre a fizikai modellezésben a Microsoft böngészős 3D-s motorja 2023.04.27.
... színtereken, sokkal több objektummal és sokkal részletesebb modellekkelellekkel is ugyanolyan sebességgel lehet majd ezeket futtatni. Ez egyébként részben annak is köszönhető, hogy az új Babylon.js-ben átdolgozásra került a Havok-hoz a fizikai API, illetve hogy utóbbi WebAssembly-ben került megvalósításra. [youtube(nsqpuRCQV28)] Az új Babylon.js 6.0 ezen kívül fejleszt a tükröződések és a textúrák kezelése, valamint a renderelés terén is. Ezekről részle..
A JavaScript csak visszahúz minket, nyugdíjba kellene már küldeni - mondja a JSON kitalálója 2022.08.09.
... függvényeket a dinamikus objektumokkal, egyszerűen zseniális voltlt", nyilatkozta Crockford az interjúban, aki ugyanakkor elmondása szerint mára teljesen más álláspontra helyezkedett. "Egy évtizedet töltöttem azzal, hogy kijavítsam a [JavaScript] hibáit. Kisebb sikerem volt az ES5-tel. De azóta is nagy az érdeklődés a nyelv további felduzzasztása iránt, ahelyett, hogy jobbá tennénk. Így a JavaScript a többi dinoszaurusz-nyelvhez hasonlóan a fejlődés gátjává vá..
Hivatalos a JavaScript legújabb változata, az EcmaScript 2022 2022.07.07.
... alapján létrehozott objektumpéldányok, hanem maguk az osztályokályok sajátosságait képezik. Szintén új, hogy az indexelhető típusok elemeit mostantól negatív indexekkel is meg lehet címezni, amik fordított sorrendben teszik lehetővé azok elérését. Ezen kívül az aszinkron hívásokban szerephez jutó await már modulszinten is használható lett, ami elsősorban a sok erőforrást betöltő vagy más okból lassan incializálódó modulok esetében lehet fontos. Végül pedig..
Elképesztően durva biztonsági hibát találtak a Java titkosítókönyvtárában 2022.04.21.
... dokumentumfájl vagy szerializált objektum tartalmának módosítására, anélküllkül, hogy ezt az azt fogadó és az aláírást ellenőrző Java alkalmazás észrevehette volna. A rendkívül veszélyes és komoly visszaélésekre lehetőséget adó hiba a Java 15, 16, 17 és 18 verzióit egyaránt érinti - így minden ezeket használó alkalmazás, illetve azok futtatókörnyezetének frissítése indokolt az Oracle áprilisi foltcsomagjával, ami megszünteti a problémát. A sebezhetőség termész..
20 éves lett a Microsoft .NET keretrendszere 2022.02.15.
... benne - beleértve az objektumorientált megközelítést, a bájtkódtkód alapú programtárolást, a menedzselt memóriakezelést, valamint a virtuális gépen történő futást is. [youtube(TKWj0cVhiE8)] Redmond a platformhoz egy új fordítót is kidolgozott, a Simple Managed C-t (SMC), ami a hagyományos C kódokat volt képes némi módosítás után a .NET bájtkódra fordítani. Ugyanakkor rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a lehetőségek kihasználása érdekében elkerülhetetle..
Új natív memóriakezelővel érkezik a Kotlin 1.6 2021.11.19.
... eltörli az eddigi, az objektumok a szálak közötti megosztásárara vonatkozó korlátokat, és immár teljesen szivárgásmentes primitíveket biztosít a párhuzamos programozáshoz. A standard könyvtárban a typeOf(), valamint az egyes időpontok között eltelt idő számítását egyszerűsítő Duration API is stabil állapotba lépett. A fordítónál a legérdekesebb, hogy mostantól bármilyen platformon képes (kereszt)fordítani natív binárisokat a Windows targetre, az átgondolt LLVM..
Megújult a Huawei alkalmazásfejlesztői rendszere 2021.07.23.
... mint például a 3D-s objektumok rekonstrukciója és az anyaggenerálásgenerálás az e-kereskedelem és az animációs alkalmazások számára, lehetővé téve 3D-s modellek generálását akár mobiltelefonokkal is – ennek feltétele azonban egy RGB-kamera telepítése. Ez a szolgáltatás jelenleg az összes Android-modell számára elérhető. A Computer Graphics Kit egy új "volumetrikus köd" funkcióval bővült, amelyet a hangerőszabályzó technika hajt. Ez a funkció dinamikus megvilá..
Szeretnél értesítéseket kapni a legújabb érdekes hírekről?
Az értesítéseket később bármikor kikapcsolhatod, azt pedig személyre szabhatod, hogy mikor jelenhetnek meg neked.