Negyed évszázad után a LEGO leállítja programozható Mindstorms robotépítő-készletének gyártását - derült ki a hónap elején. A nem kifejezetten kisgyerekeknek szánt, hanem inkább fiatalokat és hobbimérnököket célzó, de gyakran iskolai oktatásban is termékeket: készleteket és építőelemeket a dán vállalat már csak az év végéig fogja forgalmazni.

Nagyobb problémának tűnik, hogy a LEGO nem túl sokat haladékot ad az egyébként vélhetően még évtizedek múlva is nagy számban működő és megtalálható Mindstorms építőelemek vezérlésére használható alkalmazásnak sem. Ennek támogatását ugyanis a vállalat csak 2024-ig garantálja - ezt követően azonban lehet, hogy majd az akkori Windows-okon vagy meghajtókkal nem lehet majd használni azokat.

A LEGO Mindstorms készleteit sok helyen használják a robotikába és a programozásba történő bevezetéshezA LEGO Mindstorms készleteit sok helyen használják a robotikába és a programozásba történő bevezetéshez

A LEGO az iskolák számára a jövőben Mindstorms helyett a LEGO Education termékvonalát, illetve más "Build & Code" programozható készleteit ajánlja.