Az Apple a napokban több jelentős módosítást hajtott végre App Store alkalmazásboltja a fejlesztőkre vonatkozó használati feltételein. Ennek értelmében a vállalat kifejezett tiltólistára helyezett több, korábban nem nevesített funkcionalitást, és szigorúbb feltételeket írt elő az app-ok kipróbálására vonatkozólag.

Ez utóbbiak értelmében a jövőben minden közzétenni kívánt alkalmazás összes funkcióját kipróbálhatóvá kell tenni az Apple előzetes tesztelőcsapata számára, és nem lehet egyes funkciókat egy fiókba történő bejelentkezéshez kötni. Ennek érdekében a fejlesztőknek vagy demo-fiókot kell biztosítaniuk az Apple részére vagy egy demó módot építeni magába az app-ba, ami fiók hiányában is elérhetővé tesz minden műveletet azokban.

Ezen kívül mostantól minden, az Apple Matter keretrendszerét használó alkalmazásnak a Matter-t kell használnia a párosításhoz is, ha pedig nem az Apple saját Matter SDK-ját használják, akkor rendelkezniük kell a Connectivity Standards Alliance minősítésével.

Szintén új, hogy a reklámokat a jövőben csak a fő alkalmazásban lehet megjeleníteni, de az annak részeként biztosított, viszont más alkalmazásokba is beépülő vagy más felületeken megjelenő bővítésekben nem - tehát pl. a képernyőre kirakott widgetekben sem lehet majd ilyenekkel bombázni a felhasználókat.

A néhány tovább szigorítást is hozó módosításokat az Apple itt részletezi.