A Stack Overflow a napokban egy olyan új projekt elindítását jelentette be, aminek célja, hogy létrehozza az ismert fórum egy offline, élő internet-kapcsolat nélkül is működő változatát. Az Overflow Offline révén az oldalon felhalmozott tudáshalmaz olyan helyeken is elérhetővé válhat majd a fejlesztők számára, ahol technikai vagy jogi okok miatt az élő oldal elérése nem megoldott.

A Stack Overflow bejegyzése példaként a börtönöket említi meg, ahol érthető okok miatt nem engedélyezett az internet elérése, az offline anyagok felhasználásának azonban nincs akadálya. Ugyanakkor egy ilyen formájú változata a szájtnak hasonlóan jól jöhet pl. védett katonai létesítményekben vagy esetleg pénzügyi vagy kutatóintézetek élesen elszigetelt részeiben is, ahol biztonsági okokból szintén nem férhető hozzá a nyilvános internet.

Az Overflow Offline-hoz a Stack Overflow a Kiwix megoldását fogja felhasználni, amit eredetileg a Wikipedia anyagainak ilyen, offline módon történő elérhetővé tételére dolgoztak ki, de más oldalak ismeretanyagát is át tudja alakítani erre a formátumra. A Stack Overflow a szóban forgó szoftver fejlesztőinek fog segíteni, hogy adatgyűjtőik képesek legyenek az oldal kérdéseit és válaszait is begyűjteni - amit azok korábban egyébként meg is tettek, de 2018 óta nem tudták frissíteni gyűjteményüket.

A Stack Overflow egyelőre nem közölte, hogy az Overflow Offline várhatóan mikortól és milyen formákban válik majd elérhetővé.