A napokban a fejlesztők új verziót tettek elérhetővé abból a nyílt forrású platformból, aminek célja, hogy továbbra is lehetővé tegye a Microsoft által lassan már egy évtizede elkaszált Silverlight technológiájának használatát. Az új OpenSilver 1.1 a készítők szerint már olyan szintű kompatibilitást ért el az eredeti eszközzel, hogy az arra íródott kódok 99%-át képes mindenféle módosítás nélkül futtatni.

Ez elsősorban az immár teljesnek tekinthető DataGrid-megvalósításnak és a Silverlight Toolkit vezérlői támogatásának köszönhető, amik immár a készítők szerint "pixelre egyező módon" jelennek meg és működnek, de számos népszerű kiegészítő könyvtár, mint a Microsoft Enterprise Library, valamint a Caliburn Micro is gond nélkül együttműködik a platform új verziójával.

A fejlesztők ugyanakkor nem állnak meg itt, és az OpenSilver következő verzióiban többek között a .NET CLI, a WPF alkalmazások, valamint a Microsoft LightSwitch keretrendszerének támogatását is szeretnék majd megvalósítani. Ezen kívül a támogatott nyelvek közé bekerülhet az F# is, és egy JavaScript-átjárú létrehozása is tervbe van véve.