A Microsoft a .NET hamarosan megjelenő új, 7.0-s változatában jelentős mértékben kibővítette a .NET WebAssembly változatának együttműködési képességét a JavaScript alkalmazásokkal. Ennek köszönhetően a jövőben rendkívül egyszerűvé válik a keretrendszer rutinjainak és szolgáltatásainak használata az ilyen nyelvben írt programokból is - akár a böngészőn kívül is.

Redmond ugyan a Blazor révén már eddig is lehetővé tette a .NET alkalmazások futtatását a böngészőben, illetve a WebAssembly futtatóplatformokon, az új .NET 7.0 azonban közvetlenül teszi elérhetővé a keretrendszer szolgáltatásait a JavaScript programokból. Így a már eleve létező, JavaScript-ben írt programokat is könnyen ki lehet bővíteni úgy, hogy .NET kódokat és rutinokat is használjanak a jövőben.

A .NET 7.-ban ráadásul a Microsoft jelentősen javított az illesztés sebességén is, így a .NET kódok minimális feldolgozási többlettel hívhatók a JavaScript rutinokból, és viszont. A .NET 7 végleges változatát a Microsoft november 7-én fogja elérhetővé tenni weboldalán.