A Tesla honlapján a napokban egy olyan új álláshirdetés bukkant fel, amiben az ismert cég ezúttal egy, a szokásostól eltérő munkakörbe keres munkatársakat. A hirdetésben ugyanis nem valamelyik járműve továbbfejlesztésére szeretne mérnököt találni, hanem olyan munkaerő jelentkezését várja rá, aki segít neki kidolgozni emberszabású robotját.

A Tesla még tavaly jelentette be egy erősen vaporware-szagú eseményen, hogy a jövőben be kíván törni erre a piacra is egy saját termékkel. Bár az már akkor nyilvánvaló volt - azóta pedig még nyilvánvalóbbá vált -, hogy az Elon Musk által belengetett egy-két éves időtartamon belül biztosan nem valósul meg a projekt, maga az álláshirdetés megjelenése arra utal, hogy azért legalábbis neki akar ugrani a cég a dolognak.

A Tesla által korábban robotjáról nyilvánosságra hozott promóciós kép. Az szinte biztosra vehető, hogy a végeredmény nem így fog kinézni.A Tesla által korábban robotjáról nyilvánosságra hozott promóciós kép. Az szinte biztosra vehető, hogy a végeredmény nem így fog kinézni.

A jelentkezőkkel szemben persze magas elvárásokat támaszt a vállalat: többéves gyakorlatot különböző robotok vezérlésének tervezése terén, erős elméleti hátteret a robotmechanikában, valamint szintén komoly tapasztalatot a Python, a C++, valamint a Matlab/Simulink és SQL nyelvekben. Akit érdekel a lehetőség az itt tud jelentkezni rá - de érdemes fejben tartania, hogy nem távmunkáról van szó, hanem a Tesla austini gyárába, Texas-ba kell kimennie dolgozni, illetve várhatóan már interjúzni is.