A Facebook mögött Meta a hét közepén egy blogposztban osztotta meg a szélesebb nyilvánossággal, hogy milyen programozási nyelveket javasol, illetve kvázi fogad el munkatársaitól szerver-oldali kódolásra. Ezek szerint a cég PHP-ből továbbfejlesztett Hack-et, a C++-t, a Rust-ot, valamint a Python-t alkalmazza szinte minden feladatra - ettől való eltérést pedig csak specifikus célokra, nagyon jó okokkal enged meg.

A közösségi oldalt üzemeltető cég a teljesítményorientált alkalmazások írására elsősorban a C++-t, valamint újdonságként a Rust-ot ajánlja. Utóbbi nyelvet elmondása szerint egyre több területen alkalmazza, és használatának további bővülésére lehet számítani a jövőben; parancssori programok készítésére pedig már kifejezetten ezt javasolja.

Ezzel szemben az üzleti logika és az állapotmentes alkalmazások írására a PHP-szerű Hack-et javasolja, hiszen ebben sokkal gyorsabban lehet haladni a kódok írásával, mint bármelyik másik társában. Végül pedig az adatfeldolgozó, tudományos és mesterséges intelligencia típusú alkalmazásokhoz a Python-t ajánlja, mert ez rendelkezik a legmagasabb szintű támogatással és a legnagyobb méretű ekoszisztémával az ilyen jellegű felhasználásokhoz.

A Meta megjegyzi, hogy egyes speciális célterületeken a Java, az Erlang, valamint a Haskell és a Go alkalmazását is támogatja, de ezen nyelvek használatát semmiképpen sem javasolja általános jelleggel, a már említett niché területeken kívül.