A Linux Foundation a napokban örömmel jelentette be, hogy az általa felügyelt - és éppen most egy éves - Open 3D Foundation (O3DF) egy újabb jelentős támogatóval bővült. A közelmúltban ugyanis a játékgyártó Epic Games Premier szintű tagként az alapítványhoz, ami az Open 3D Engine (O3DE) játékmotor fejlesztését végzi.

A cég ezzel olyan nagy és ismert technológiai cégek listájához csatlakozik, mint pl. az Amazon, a Microsoft, a Huawei és az Intel, amik szintén mind tagjai már a O3DF-nek. Utóbbit az említett vállalatok az Open 3D Engine fejlesztésére hozták létre, ami az Amazon, eredetileg a Cry Engine-re építő, Lumberyard nevű 3D-s motorjának egy nem csak ingyenes, de egyben nyílt forrású változata.

Az Open 3D Engine motor szerkesztőjeAz Open 3D Engine motor szerkesztője

Az Epic Games a csatlakozást azzal indokolta, hogy így kívánja támogatni a 3D-s játékok fejlesztéséhez használt "eszközök, alkotások és médiaszkriptek interoperabilitását és hordozhatóságát, valamint annak lehetővé tételét a művészek és tartalomkészítők számára, hogy szerte a világon szabadjára engedhessék kreativitásukat és innovációjukat azáltal, az általuk választott eszközök közötti határok lebontása révén".

A vállalat szerint az Open 3D Engine és a hozzá kapcsolható szabványok a Metaverse kiépülésében juthat majd kulcsszerephez, és biztosíthatják a problémamentes együttműködést a virtuális világon belül a különböző gyártóktól és fejlesztőktől származó megoldások között.