Az Ecma International közgyűlése a június végén Genfben tartott legutolsó összejövetelén négy specifikáció végleges változatát is elfogadta. Ezek között ott volt a C# nyelvi specifikáció hatodik kiadása mellett a köznyelvben csak JavaScript-ként ismert EcmaScript legújabb, 2022-es verziója is.

A frissített kiadásában a programozási nyelv számos elemmel bővül, amik közül az egyik legfontosabb a privát láthatósági kör bevezetése az osztályokba, amik ugyanakkor egy másik lehetőséggel is bővülnek. Ez a statikus elemek deklarálásának lehetősége, amik nem az adott osztály alapján létrehozott objektumpéldányok, hanem maguk az osztályok sajátosságait képezik.

Szintén új, hogy az indexelhető típusok elemeit mostantól negatív indexekkel is meg lehet címezni, amik fordított sorrendben teszik lehetővé azok elérését. Ezen kívül az aszinkron hívásokban szerephez jutó await már modulszinten is használható lett, ami elsősorban a sok erőforrást betöltő vagy más okból lassan incializálódó modulok esetében lehet fontos.

Végül pedig változik az EcmaScript licencelése is, ami engedékenyebbé vált a derivatív munkák vonatkozásában, és egyszerűbbé teszi azok összeegyeztetését a W3C-s szabványokkal.