A Microsoft a héten egy olyan fejlesztést tett elérhetővé Visual Studio környezetének legújabb kiadásában, ami jelentős mértékben egyszerűsítheti és gyorsíthatja majd a nagyméretű kódbázisok refaktorálását a programozók számára. Az újításnak köszönhetően ugyanis immár az IDE egyesített keresőjéből (All-in-One Search) is lehetővé válik a kódmódosító funkciók használata, amikhez így előbbit nem kell elhagyni.

A kereső a találatok mellett kattintásra megjeleníti azok egy bővített előnézetét (gyakorlatilag azt a kódrészletet, ahonnan a találat származik), amit azonban mostantól ott helyben tudnak módosítani a fejlesztők. Ennek során az IntelliSense, a Quick Actions valamint az automatikus refaktorációs funkciók éppen úgy elérhetők számukra, mint ha a fő szerkesztőablakban néznék meg és dolgoznák át a forrásokat.

A fejlesztésnek köszönhetően immár közvetlenül a kereső találati listájában (illetve az mellett vagy alatt) lehet a kódot szerkeszteniA fejlesztésnek köszönhetően immár közvetlenül a kereső találati listájában (illetve az mellett vagy alatt) lehet a kódot szerkeszteni

Ráadásul mostantól a fejlesztők két különböző felosztás között is választhatnak a találati lista és a bővített előnézet, illetve immár a szerkesztést lehetővé tevő mező vonatkozásában. Ezeket ugyanis egymás mellé és egymás alá is elhelyeztethetik, attól függően, hogy ők melyik elrendezést részesítik előnyben, vagy - esetleg kifejezetten hosszú keresőkifejezések, fizikai sorok vagy elérési utak esetében -, hogy melyik az, amiben jobban látszanak a fontos információk.

Az újítás egyelőre csak a Visual Studio 17.3-as verziójának Preview 2 kiadásában érhető el, de az hamarosan az IDE stabil kiadásának frissítésébe is bekerül majd.