A csomag mindössze, az eddig megjelent javításokat és kisebb kiegészítéseket fog tartalmazni. Ezen kívül, néhány új hardver támogatása is bekerült a csomagba. Ilyenek például a Mira, a FreeStyle PC és a Tablet PC technológiák támogatása.

Ezeket a termékeket kis hazánkban, még egy jó darabig nem igen fogjuk megtalálni, de jó tudni mire lehet gyűjteni.

A Mira kódnév, a Windows CE .net alapú technológiáját takarja. Az új generációs kis képernyős termékek alkalmasak lesznek digitális tévézésre is. Emellett javulnak egyéb multimédiás képességeik is.

A FreeStyle-t Bill Gates mutatta be a 2002-es International Consumer Electronics Show-n januárban. Ez egy Windows XP operációs rendszert használó új otthoni "média-mindenes", teljesen új interfész, mely a zenehallgatás, videózás és fotózásra van kihegyezve.

A Tablet PC támogatás, pedig teljesen természetes a Microsoft részéről. Ezek a termékek igen pozitívan ötvözik az asztali számítógépek előnyeit a mobil elvárásokkal.

A hírek szerint ebben még nem lesznek benne a nagyobb fejlesztések. Gondolok itt az Internet Explorer 7-re, vagy a DirectX 9-re. Ezekre még várni a Windows XP SE megjelenéséig, mely remélhetőleg 2002 végén, 2003 elején várható.

Ezek ismeretében én főleg azoknak ajánlom a Windows XP első szerviz csomagjának megszerzését, akik nem tudták vagy nem akarták hetente frissíteni, javításokkal operációs rendszerüket.