A Windows XP megjelenésével igen nagy lépést tett a Microsoft. Megtalálható benne az új DirectX 8, az Internet Expolrer 6 és még sok más igen hasznos program. Emellett, egy Plus! For Windows XP kiegészítő is napvilágot látott, melyek a multimédia vonalat kívánta erősíteni az operációs rendszerben. Úgy tűnik nem minden tökéletes ezekben a programokban, mert amihez csak lehet a Microsoft, most SP1-es (szerviz csomag) csomagok ad ki.

A Plus! For Windows XP egykét hibajavítás mellett, a hangfal-kiegészítési profilok gyarapodtak, a CD felirat szerkesztője bővült némi temlate-el, és az MP3 konvertáló hibák javítását tartalmazza.

Az Internet Explorer 6 SP1 beta főleg a biztonsági lyukakat szűnteti meg. A béta változat hivatalosan nincs közzé téve, így csak kijelölt tesztelők vehetik szemügyre a javítócsomagot.

DirectX 9 a grafikai területeken képes javulást hozni. A Pixel és Vertex Shader 2-t, a Displacement Mapping-ot, a DirectX képes lekezelni. Ezek mind a játékos kedvű felhasználókat elégítik ki. De ezek mellett a hangkezelésben is történtek fejlesztések.

Várhatóan a Windows XP SP1-el párhuzamosan fognak megjelenni, vagy akár a részeként. Az biztos, hogy a programok, jó szolgálatot tehetnek a Windows felhasználóinak.