Az Európai Unió januárban jelentette be, hogy jelentős mértékben kibővíti még 2019-ben elindított bugvadász jutalomprogramját. Ennek köszönhetően mostantól a fejlesztők akár darabonként 5000 eurót is kereshetnek azzal, ha biztonsági rést találnak a LibreOffice, a LEOS, a Mastodon, az Odoo vagy a CryptPad szoftverekben.

A biztonsági rések lehet személyes adatok kiszivárgásához vezető, jogosultságszint emelkedését okozó, valamint SQL-injekciós támadások is. Ezekért súlyosságuktól függően maximum 5000 eurót fizet az EU a felfedezőknek, akik azonban további 1000 eurós bónuszra tehetnek szert ha mindjárt a javítást is elkészítik a sebezhetőségekre.

Az EU azért döntött a LibreOffice, a Mastodon, az Odoo és a Cryptpad bevonásába a programba, mert ezek mindegyike az Unió közigazgatásában széles körben használt nyílt forrású szoftver. A LibreOffice egy ingyenes irodai programcsomag, a Mastodon egy ingyenes, nyílt forráskódú közösségi hálózati szerver, az Odoo egy ERP vállalatirányítási megoldás, a Cryptpad pedig egy biztonságos és titkosított nyílt forráskódú együttműködési platform.