A Microsoft csütörtökön letölthetővé tette a Visual Studio 2022 legújabb frissítésének egy újabb előzetesét, ami egy rakás új fejlesztést hoz az IDE-be. Az új 17.1 Preview 2 így pl. jelentősen bővíti a már eleve meglévő Git-integrációt az IDE-ben, amiből így már a branch-ok összehasonlítására, a többlépcsős commit-re, valamint a több-repo-s branchingre is lehetőség adódik közvetlenül a menükből.

Ezen kívül az új verzió lehetőséget ad a fejlesztő számára több ún. "cleanup profile" kialakítására, amikben az általuk írt kódra vonatkozó stílusszabályokat fogalmazhatnak meg, és amiket az IDE automatikusan alkalmaz minden fájlra annak elmentésekor. Ezek segítségével így egységesebb formára hozhatják az általuk gyártott kódokat, és könnyebbé válhat a stílusszabályok betartása számukra, méghozzá nem csak a külalak, de bizonyos fokig a kód szerkezetének, tartalmának vonatkozásában is.

Hasonló újítás található egyébként magában a kódszerkesztőben is, ami a .NET kódok esetében az azonosítók (függvény- és osztálynevek, stb.) elnevezésének vonatkozásában ad lehetőséget szabályok előírására, amik megsértésére az IDE figyelmeztet minket. Szintén hasznosnak találhatják majd sokan azt az újítást is, ami automatikusan elmenti a forrásokat minden olyan esetben, amikor a felhasználó valamiért elvált a Visual Studio-ról egy másik alkalmazásra - ezáltal megelőzve a szoftveres vagy hardveres problémákból eredő elvesztését a módosításoknak.

A Visual Studio 2022 új frissítése ezen kívül még néhány további fejlesztést is tartalmaz, amikről részleteket itt lehet olvasni.