A Microsoft csütörtökön végre elérhetővé tette általános fejlesztői környezete még április második felében bejelentett következő verziójának első előzetesét. Az új Visual Studio 2022 Preview 1 legfontosabb újdonsága az, hogy már nem csak képes 64-bites alkalmazások készítésére, de maga is az - ebből következően pedig számos, eddig fájó korlát ledől benne a memóriahasználatot illetően.

Ezen kívül ugyanakkor alapjaiban alakul át az IDE megjelenése is, ami új ikonokat, sőt, egy kifejezetten kódolásra tervezett betűtípus is kap ehhez, és kifejezetten támogatott lesz benne az Azure-ra történő fejlesztés is. Ezen kívül persze a különböző nyelvi fordítók is okosodnak benne, és tartalmazza a .NET következő, 6-os verziójának újdonságait is.

A most megjelent Visual Studio 2022 Preview 1-et párhuzamosan is fel lehet telepíteni a fejlesztői környezeti korábbi stabil kiadásainak bármelyike mellé anélkül, hogy annak működésében zavart okozhatna - így biztonságosan ki tudja azt bárki próbálni. Ha bugot talál benne, azt érdemes jelenteni a szoftverbe kifejezetten ezzel a céllal beépített, a jobb felső sarokban található Feedback gombbal, a probléma minél előbbi elhárítása végett.

A Visual Studio 2022 Preview 1-et az érdeklődő fejlesztők innen tudják letölteni.