[HWSW] Ismét jelentkezik a HWSW free! meetup-sorozat, jelenleg még ONLINE formátumban. Június 9-én, szerdán a HWSW egy Java / Kotlin online meetupot tart fejlesztőknek, és a nyelv iránt érdeklődőknek.

A munkaidő után kezdődő meetupot Czirják Zoltán (Tesco Technology) előadása nyitja meg, amelyben a saját példájukban meséli el, hogy miért kezdték el a modern, JVM alapú keretrendszert, a Micronaut-ot használni a Spring-gel szemben és ez milyen kihívásokkal járt. Majd Arold Ádám (Hexworks) a Kotlin Standard Library újításait veszi górcső alá, amelyek már a Java-ban nincsenek jelen.

Ezek után Major Balázs (Magyar Telekom) elmondja, hogy backend fejlesztésben miért kezdték el használni a Kotlin nyelvet a korábbi Java helyett. Ezt követően Auth Gábor egy magas rendelkezésre állású, JavaEE alapú geo-redundáns elosztott rendszer tökéletes receptjét adja át a résztvevőknek. Végül az estét Scipiades Ármin (Aliz) zárja az előadásával, amelyben a continous improvement programozás kerül terítékre.

Az online meetupon való részvételhez mindössze egy rövid regisztráció szükséges a HWSW oldalán, ahol a teljes programot magad is átnézheted.

Btw: A HWSW június 8-án is meetupozik, aznap a Kubernetes kerül a középpontba, amely eseményre szintén az oldalukon lehet regisztrálni.