A Microsoft kedden, idei BUILD konferenciája nyitónapján jelentette be, hogy általánosan hozzáférhető állapotba léptette saját OpenJDK disztribúcióját. A múlt hónap eleje előzetes változatban már elérhető Microsoft Build of OpenJDK a Java fejlesztőkészlet és futtatókörnyezet egy olyan nyílt forráskódú, ingyenes változatát képezi, ami bármilyen szabványos Java disztribúció kiváltására alkalmas.

Az alapvetően a Java 11-es verziójára épülő JDK asztali és szerveralkalmazások készítésére egyaránt alkalmas, a Windows mellett Linux és macOS környezetben, sőt, a Microsoft saját felhőszolgáltatásán is. A Microsoft elmondása szerint utóbbin több mint félmillió virtuális gépen futtatják már azt, de Minecraft játékosok milliói is használják - amivel a cég nyilván a csomag megbízhatóságát próbálja bizonyítani.

Az új Java Development hub egy helyen gyűjti a saját OpenJDK-val kapcsolatos dokumentációkatAz új Java Development hub egy helyen gyűjti a saját OpenJDK-val kapcsolatos dokumentációkat

Redmond az SDK kiadásával egy időben bejelentette egy új dokumentációs központ, a Java Development with Microsoft elindítását, ahol kifejezetten a Java fejlesztéssel - és persze most elérhetővé tett JDK-val kapcsolatos - információkat gyűjtötte össze az érdeklődők számára.