A Microsoft a napokban új verziót tett letölthetővé a Visual Studio Code-ból, ami egy rakás újdonságot hoz. A webes technológiákon alapuló platformfüggetlen fejlesztőrendszer új kiadásának egyik legérdekesebb újítás, hogy immár eredeti valójukban és teljes részletességgel tudja ábrázolni az összetett matematikai képleteket is, a KaTeX könyvtár integrációjának köszönhetően.

Ugyanakkor fejlődött a debugger is, ami mostantól a töréspontoknál megjeleníti az azok feltételeként meghatározott hozzáférési módot is, valamint részletes információval szolgál akkor is, ha a feltételben érvénytelen kifejezés került megadásra. Ezen kívül lehetőség van az utólag csatlakoztatott debugger esetén a célfolyamat terminálására (debug: stop), illetve debuggerrel indított folyamat esetén az arról történő lecsatlakozásra (debug: disconnect) is.

A KaTeX révén már a matematikai képletek pontos ábrázolása sem jelent problémát a Visual Studio Code-nakA KaTeX révén már a matematikai képletek pontos ábrázolása sem jelent problémát a Visual Studio Code-nak

Szintén újdonság, hogy a sorról sorra történő léptetés esetén a debugger már meg tudja jeleníteni az előbbiekben felhasznált változók értékeit, valamint lehetőséget ad az osztályok privát mezőinek vizsgálatára is. Szintén hasznos fejlesztés, hogy az egyetlen fizikai sorban több logikai sort tömörítő kódoknál egy nyíllal pontosan jelzi, hogy melyik utasítás előtt áll, illetve szakadt éppen meg a végrehajtás.

Mostantól egyébként rendkívül egyszerűen lehet telepíteni a Visual Studio Code-t a winget csomagkezelőből is, miután az összes platformot célzó verzió integrálásra került abba egyetlen közös manifest-ben. A Visual Studio Code 1.56 további újdonságairól a Microsoft blogposztjában lehet olvasni.