A Google csütörtökön egy olyan változást jelentett be Play Store alkalmazásboltja működésében, ami a korábbiaknál szabadabb kezet ad majd a fejlesztőknek abban, hogy mennyiért árulják benne programjaikat. A cég ugyanis számos régióban jelentős mértékben csökkentette azt a minimumösszeget, amennyiért a készítők appjaikat árulhatják az androidos áruházban.

Az érintettek között van Magyarország is, ahol az eddigi 125 helyett már akár 70 forintra is le lehet vinni az alkalmazások árát - ha az azok által nyújtott ár/érték arány, illetve a potenciális célközönség indokolja ezt. Ugyanakkor csökkent a minimum-limit a bolgár, a horvát, a cseh és román, valamint összességében 19 másik - elsősorban keleti és dél-amerikai, relatív alacsony átlagos jövedelemszint által jellemzett - országból származó felhasználók esetében alkalmazható árak vonatkozásában is.

Az új szabályok, illetve határok életbe lépése nem változtatja meg egyetlen, már most a Play Store-ban elérhető alkalmazás árát sem, mindössze csak lehetőséget ad arra a fejlesztőknek, hogy az eddigieknél alacsonyabb szintre mérsékeljék azt olyan esetekben, ahol ezt ároptimalizációs szempontok ésszerűvé teszik.

A pontos új limitekről a fejlesztők a Google kapcsolódó támogatási cikkében tájékozódhatnak, míg az esetleges árváltoztatásokat igény esetén a Play Console-ban végezhetik el.