A GlassDoor állásportál a napokban frissítette azon listáját, amiben a legjobb munkákat sorolja fel az adott állásokba dolgozni elszegődőttektől kapott visszajelzések alapján. Idén a rangsor amerikai változatának első helyén a "Java fejlesztő" munkakör végzett - azaz, a munkavállalói visszajelzések alapján ez bizonyult a legjobb munkának az összes lehetséges közül.

Második helyre az adattudós, harmadikra pedig a termékmenedzser futott be a listán, amin egyébként nem csak informatikai állásokat rangsoroltak, mégis ezek végeztek a legjobb helyek legtöbbjén. Így pl. a negyedik pozícióban is ilyent találunk: az enterpise architect-et, míg ötödik helyre a devops fejlesztők kerültek fel.

A mobilos fejlesztők a lista nyolcadik, míg az általános szoftverfejlesztői kategória a lista kilencedik helyén végzett. Ők egyébként mind jobban keresnek a Java fejlesztőknél, de a rangsor szerint nem érzik annyira jól magukat munka közben, illetve állásukban, mint utóbbiak. A backend fejlesztők a lista 16., míg az UX fejlesztők a 24. helyén végeztek - de utóbbival együtt a QA mérnökök 34. helyét is nagyon meg tudjuk érteni, hiszen az ő munkájuk közismerten nem nagy élmény.

Ugyanakkor a rangsor szerint még ennél is nagyobb szívás adatelemzőnek (35.) vagy scrum masternek (40.) lenni - amit valószínűleg szintén sokan első kézből tudnak megerősíteni. A GlassDoor teljes listáját az érdeklődők itt tudják alaposan szemügyre venni.