Meglehetősen érdekes eredményekkel zárult egy, a fejlesztők körében a közelmúltban végzett felmérés, aminek eredményeit a napokban publikálta egy szoftverterjesztési megoldásokat kínáló cég. A kutatás eredményei szerint ugyanis a tavasszal kitört COVID-19 járvány - egyes más iparágaktól eltérően - nem, hogy válságot nem okozott, de egyenesen jót tett a fejlesztőknek.

Legalábbis ez derül ki a felmérésben megkérdezett mintegy 500 programozó válaszából, akiknek 52%-a úgy nyilatkozott, hogy a járvány kitörése óta boldogabbnak érzi magát szerepkörében. A pandémia kifejezetten az ezredforduló környékén születettekre volt a legjobb hatással, közülük ugyanis 57% nyilatkozott úgy, hogy mindent egybevéve ő jobban érzi magát most, mint járvány kitörése előtt. Negatív változásról kedélyében ugyanakkor alig 12% számolt be.

A fejlesztők többsége boldogabbnak érzi magát a koronavírus-járvány kirobbanása ótaA fejlesztők többsége boldogabbnak érzi magát a koronavírus-járvány kirobbanása óta

A válaszadó fejlesztők 66%-a ráadásul többre értékeli a neki munkát adó céget a COVID-19 óta, és csak 5%-uk mondta azt, hogy csalódott munkaadója a járvány alatt tanúsított viselkedésében. 43%-uk szerint egyébként a munkatársaikkal történő együttműködés is gyorsult a tavasz óta bekövetkezett változások miatt. Ennek tükrében talán nem csoda, ha 74%-uk arról számolt be, hogy cégük a járványhelyzet megoldása után is meg kívánja tartani az átalakult munkarendet, beleértve a home office használatának lehetőségét is.

A kutatás további részleteit az érdeklődők itt tudják elolvasni.

Te hogy élted meg a változásokat a munkában és a cégnél? Írd meg a kommentekben!