A GitHub a héten bejelentette, hogy közel fél évnyi fejlesztés után végre kilépteti béta állapotból okostelefonokra készült natív kliensét. A GitHub for Mobile lehetővé teszi a kódtárak a webes felületen keresztülinél gyorsabb elérését és kezelését, beleértve a hibajegyek és a pull request-ek menedzselését is.

A GitHub által először még tavaly ősszel bejelentett alkalmazást a fejlesztők az idei év eleje óta már nagyobb számban is tesztelhették egy béta keretében, ami a cég szerint nagyon sikeres volt. Annyira, hogy csak az elmúlt pár hétben közel százezer pull request-et kezeltek rajta keresztül, és több ezer visszajelzés is érkezett rá.

GitHub for MobileGitHub for Mobile

Az app legnagyobb előnyeiként a GitHub azt emeli ki, hogy rendkívül könnyű benne a feladatok áttekintése és kezelése, mert egyszerű oldalra húzással lehet dönteni azok befejezettnek jelöléséről vagy későbbre ütemezéséről; hogy a fejlesztők azonnal értesítést kapnak és mindjárt válaszolhatnak is a felmerülő hibajelentésekre; valamint, hogy rendkívül könnyű rajta keresztül a pull-request-ek befogadása is.

A GitHub for Mobile immár stabil kiadását Androidra és iOS-re is le tudják tölteni az érdeklődők.