Az Nvidia CUDA a napokban kellemetlen meglepetéssel szolgált azon fejlesztők számára, akik a cég CUDA csatolófelületét többplatformos vagy kifejezetten Apple-gépekre tervezett alkalmazásaikban használják. A cég ugyanis közölte, hogy megszünteti a csatoló fejlesztését és támogatását a Mac-eken.

A most letölthetővé tett, 10.2.89-es verziószámot viselő CUDA eszközkészlet kiadási jegyzeteiben az Nvidia egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy "a CUDA 10.2 (Toolkit és Nvidia meghajtó) az utolsó kiadás, ami támogatja a CUDA alkalmazások macOS-en történő fejlesztését és futtatását. A macOS támogatása nem lesz elérhető a CUDA következő kiadásától kezdve".

A Mac-eken így nem csak a jövőben megjelenő CUDA verziók újdonságai nem lesznek elérhetők, de azzal is számolni lehet, hogy a már meglévő alkalmazások futtatása és működőképességének megőrzése sem lesz garantált pl. a rendszer egy-egy újabb verzióra frissítését követően.

Az Nvidia lépése érthető annak tükrében, hogy a cég már lassan egy fél évtized óta nem szállít grafikus chipeket az Apple számára annak asztali és hordozható gépeibe, de a döntéssel azoknak is betesz, akik még régebben megvásárolt gépeket használnak, illetve akik utólag raktak a cégtől származó kártyákat Apple hardverekbe.