Azok a fejlesztők akik már most megismerkednének a Google vadiúj Fuchsia rendszerével, mostantól könnyebben megtehetik ezt. A cég ugyanis a napokban elindított egy portált, ahol átfogó dokumentációt és eszközöket kínál az új OS-hez az érdeklődő fejlesztők számára.

A Fuchsia-t a Google egyelőre ugyan csak kísérleti rendszerként emlegeti, de a független fejlesztőknek szóló portál megnyitása egyértelművé teszi, hogy a cég nem csak hobbiprojektként kezeli, hanem komoly szerepet szán neki, és szeretné elérni, hogy legalább a kísérletező kedvű fejlesztők már most elkezdjenek vele játszadozni.

A cég egyelőre tagadja, hogy a Fuchsia-val az Android és a Chrome OS rendszerét szeretné majd kiváltani és egyesíteni, de ez valószínűleg inkább csak azért teszi, hogy egyelőre ne bizonytalanítsa el a fejlesztőket utóbbiak jövőjével kapcsolatban. Ugyanakkor mivel a rendszer állítólag Android alkalmazásokat is tud majd futtatni, valószínűnek tűnik, hogy a távlati cél mégis csak utóbbi rendszer kiváltása lehet.

Ennek ellenére valószínű, hogy a Fuchsia először majd erősen beágyazott felhasználási környezetekben (pl. hanggal vezérelhető okosdobozokban) fog felbukkanni, és csak miután ott már kiforrt indul majd el nyíltabb környezetekbe, illetve az Androidot is leváltani.