Bár nyilvánvalóan minden szoftverfejlesztő néha pokolba kívánja a munkáját, illetve felmerül benne a gondolat, hogy rossz szakmát választott magának, de a valóságban ennél nagyobbat nem is tévedhetne. Egy frissen publikált tanulmány szerint ugyanis valójában a szoftverfejlesztés a világ lehető legjobb munkája, aminél minden más csak rosszabb megélhetési tevékenységet képez.

Az U.S. News & World Report felmérésében a különböző munkákat összesen hét faktor figyelembevétele mellett rangsorolta. Ezek között ott volt például az, hogy átlagosan mennyi pénzt lehet az adott tevékenységgel keresni, az milyen stresszt jelent a munkavállalók számára, illetve hogy milyen könnyű az adott területen elhelyezkedni, és hogy az adott tevékenység milyen egyensúly kialakítását teszi lehetővé a munka és a magánélet között.

Az eredményként előállt listában az összesített eredmények alapján a szoftverfejlesztői tevékenység végzett az első helyen, míg a másodiknak a statisztikus szakma futott be. Érdekes módon egyébként az első 10 helyen ezek voltak az egyetlen nem orvosi szakmák, amik jó helyezése ugyanakkor vélhetően túl sokakat nem lep meg.

Az U.S. News & World Report kutatásához az Amerikai Munkaügyi Hivatal hivatalos kereseti és foglalkoztatási adatait használta fel.