Bár a szakszervezetek szinte minden iparágban elterjedt érdekképviseleti eszközei a munkavállalóknak a nagy óriáscégek túlerejével szemben, a szoftverfejlesztés területén meglepő módon nem nagyon ismertek példái. Legalábbis nem voltak eddig - pénteken ugyanis fejlesztők egy csoportja bejelentette, hogy egy ilyen formációt hoztak létre, hogy így tudják érvényesíteni érdekeiket egy nagyvállalattal szemben.

A The Developers Union alapítói azt szeretnék elérni, hogy az Apple a korábbiaknál nagyobb részt fizessen ki részükre alkalmazásaik áraiból, valamint, hogy tegye lehetővé az alkalmazások ingyenes kipróbálását a felhasználók számára. Szerintük ezek a lépések elkerülhetetlenek az App Store és tágabb értelemben az alkalmazásfejlesztés, mint munka fenntarthatóságának biztosítása érdekében.

A szakszervezethez eddig 489 alkalmazás és 434 támogató csatlakozott, ami jelentéktelennek tekinthető az App Store-ban elérhető programok, illetve azok fejlesztőinek számához képest - de hát minden nagy dolgot el kell valahol kezdeni.

Szerinted értelmes lehet egy ilyen kezdeményezés, és tényleg képesek lehetnek a fejlesztők érdekeiket érvényesíteni képes szakszervezet(ek)be tömörülni? Vagy eleve halálra van ítélve az ötlet?