A PHP fő fejlesztőjeként is ismert Zend a héten bejelentette ismert integrált fejlesztői környezete legújabb kiadását. A Zend Studio 13 legfontosabb újítása, hogy már teljes mértékben támogatja a PHP 7-alapú fejlesztést - de egyéb apróságokat is hoz az új verzió.

A PHP 7 támogatás keretében ugyanakkor nem csak a szerkesztő került kibővítésre az új verzió nyelvi szerkezeteinek támogatásával, de egy migrációs eszközt is kapott a környezet, aminek célja a PHP 7-re történő áttérés segítése. A PHP 7 Express Migration Wizard átkutatja a forráskódokat olyan szerkezetek után, amik már nem támogatottak vagy kompatibilitási problémákat okozhatnak az új PHP verzióval, és segít ezek az új kiadáshoz igazításában.

Zend Studio 13Zend Studio 13

Egy másik fejlesztésnek köszönhetően a Zend Studio mostantól integráltan támogatja a Docker containerek és image-ek kezelését. Ennek köszönhetően a fejlesztők könnyebben tesztelhetik és nyomkövethetik az ilyen, virtualizált, illetve felhős környezetekben is alkalmazásaikat, közvetlenül a célgépre dolgozva.

A Zend Studio 13 további újításairól ide kattintva lehet részletesen olvasni.