Alig két héttel maga a Git verziókezelő újabb főverziójának publikálását követően a szoftverre építő egyik legismertebb online kódtár, a GitHub is új verziót jelentett be Windows alatt futó klienséből. A GitHub for Windows 2.0 ugyanakkor nem az új Git miatt frissült, hanem egy teljesen átdolgozott felhasználói felületet kapott, ami a készítők szerint még egyszerűbbé teszi majd annak használatát a fejlesztők számára.

Például az új kliensben gyakorlatilag már a kezdőképernyőn lehet látni a benne kezelt kódtárak mindazon jellemzőit, amikhez korábban egy külön lapra kellett belépni, és a klónozáshoz, publikáláshoz, valamint új kódtár létrehozásához sem kell elnavigálni. Szintén újdonság, hogy a teljes felület immár billentyűzetről is kezelhető, így akár egér ill. érintőképernyő nélküli eszközökön is lehetőség van már használatára.

Az új felületen egyszerűbben és gyorsabban érhetők el a leggyakrabban használt funkciókAz új felületen egyszerűbben és gyorsabban érhetők el a leggyakrabban használt funkciók

Ezen kívül a készítők szerint az új verzióban gyorsult a diff-ek számítási sebessége is, a commitok részleteiben pedig a képállományok közvetlenül megjelenítésre kerülnek.

A GitHub for Windows 2.0 innen tölthető le, már telepített 1.x-es verzióról azonban a névjegy felhívásával is lehet frissíteni.