Közel egy évtizeddel az első stabilnak nyilvánított verzió kiadását követően a hét közepén újabb főverzió jelent meg a Git verziókezelőből. Az eredetileg Linus Torvalds által megtervezett és fejleszteni kezdett szoftver új kiadásában jelentős változásokat hoz az egyes szériához képest, amik a készítők szerint egyszerűbbé teszik majd használatát a fejlesztők számára.

"Azon végfelhasználók számára, akiknek teljesen új a Git, ez a kiadás jelentősen jobb alapértelmezéseket nyújt, mint a korábbi verziók. Ugyanakkor a már korábbi felhasználók számára is az elképzelhető legkevesebb változást hozza - legalábbis akkor, ha követték a legutóbbi kiadásokat", írta Junio Hamano, a szoftver fejlesztésének vezetője blogjában.

A Git honlapja ugyan cikkünk írásának pillanatában legújabbként még az 1.9.3-as verziót listázza, a kernel.org-ról azonban már letölthető a 2.0-s tarball is. A változások részletes listáját a kiadási napló tartalmazza.

A Git 2.0-t az eredeti tervek szerint már május közepén ki szerették volna adni végleges változatban, de ezt végül el kellett halasztani, miután az eredeti kiadásra jelölt változatban egy hibát találtak.