A napokban egy olyan új játék előzetese jelent meg a Steam GreenLight portálján, ami rendhagyó módon kiemelkedik a többi alkotás közül. A Black Annex különlegességét az adja, hogy nem valamelyik manapság divatos, úgymond modern nyelvben, hanem a már két évtizednél is öregebb Microsoft QBasic-ben írták - ami azonban abszolút nem rí le magáról a végeredményről.

Az alkotó, Lance McDonald a furcsa eszközválasztást azzal indokolta, hogy mindenképpen szeretett volna egy játékot csinálni, amihez viszont nem akart volna valami új nyelvet és keretrendszert megtanulni. Ehelyett a még gyerekkorában megismert QBasic-et vette elő, amiben már korábban írt egy játékot - és ebben készítette el alig egy év leforgása alatt a Black Annex-et is.

A játék, ami lehet hogy hamarosan a Steam-en megvásárolható is lesz, mindössze 12.000 sornyi BASIC kódból áll, futtatásához azonban már egy viszonylag modern, legalább 2.6 GHz-es processzorral szerelt gép szükséges. A forráskód kiadása várható lesz a játékkal együtt.