[Microsoft] Május közepén ismét eldördül a képzeletbeli rajtpisztoly, és elindul a Microsoft Magyarország és az evosoft közös 24 órás programozói versenye, amelyen a résztvevőknek egy stratégiai játék mesterséges intelligenciáját kell megalkotniuk, azaz azt hogy hogy viselkedjen, és milyen módon harcoljon az adott versenyzők csapata.

A verseny ezúttal nem a technológiáról fog szólni, hanem az egyedi ötletekről és a jó stratégiáról. A feladat stílusában egy stratégiai játékhoz fog hasonlítani, ahol a csapatok egymás ellen küzdenek a végső győzelemért. A győztes kiválasztása pedig nem szubjektív szempont alapján történik, az a csapat fog nyerni, amelynek a stratégiája a legtöbb pontot gyűjtötte.

A versenyre kétfős csapatok nevezhetnek. Mivel a cél a valós körülmények szimulálása, ezért a 24 óra alatt tetszőleges segédeszköz használható. A munkához egy egyszerű középkategóriás laptop is elegendő, ám a résztvevő csapatok mindegyikének rendelkeznie kell egy feltelepített Visual Studio 2010-zel.

A megmérettetésre eddig mintegy 115 csapat regisztrált. A nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen a verseny nyereménye kecsegtető: az első helyezett csapat minden tagja Windows Phone 7 szoftvert futtató Lumia 800-as mobiltelefont nyer, melyet a Nokia ajánlott fel. A második helyezett csapat tagjai egy-egy Xbox 360 játékkonzollal, a harmadik helyet szerzettek pedig Microsoft hardver ajándékcsomaggal gazdagodnak.

A 2012. május 12. 12:00 - 2012.május 13. 12:00 között zajló 24 órás fejlesztői versenyre május 8-áig lehet nevezni. A megmérettetés 12:00-kor kezdődik, de a résztvevők már reggel 9-től elkezdhetik a számítógépek bepakolását és az ideális munkakörnyezet kialakítását.

Az érdeklődök további információt és jelentkezési lapot a devPortal.hu-n találnak.