Kisebb cégeknél dolgozó fejlesztőként gyakran vagyunk hajlamosak azt gondolni, hogy az igazán nagy vállakozások igazán ismert sikertermékei az általunk alkalmazotttól valami alapvetően eltérő módon - például öltönyben üldögélő nagyon fontos emberek nagyon hivatalos és nagyon formális megbeszéléseinek, meetingjeinek eredményeként - születnek meg. Azt hisszük, hogy a nagy cégeknél valami teljesen másként megy, mint a hétköznapi kis- és közepes vállalkozásoknál - pedig nem.

Ennek legjobb bizonyítéka egy a Google által a közelmúltban közzétett videó, amely a keresőóriás egy tipikus fejlesztői megbeszéléséről készült, és amelyben jól láthatjuk, hogy milyen úton és módon kerülnek a világ egyik legnagyobb és legismertebb informatikai vállakozásánál megoldásra a problémák. A felvételből is nyilvánvalóvá válik, hogy a Google-nél is csak ugyanolyan emberek dolgoznak, mint máshol, akik éppen úgy beszélik át a különböző megoldandó problémákat, ahogy az egy kisebb fejlesztői csapatnál is gyakorta történik - vagy ha mégsem, akkor praktikus lenne ha történne.

A videóban felmerült és kitárgyalt probléma történetesen a keresések helyesírási hibáinak javításáról, valamint az ennek kapcsán felmerülő, egymásnak ellentfeszülő érdekekről és problémákról - mint például hogy az ellenőrzés alapossága és teljessége milyen költségvonatokkal jár a válaszidők és szerverterhelések vonatkozásában - szól, ami bár a kifejezetten hasonló területeken dolgozók számára önmagában is érdekes lehet, legtöbbünk számára nem különösebben égető probléma a mindennapokban.

Ettől független érdemes lehet a videót megnézni mindenki számára - és még az is meglehet, hogy valaki esetleg pont ezt követően kap majd kedvet ahhoz, hogy elszegődjön a keresőóriás szolgálatába.