A Microsoft tegnap, a Windows 8 Fogyasztói Előzetesének elérhetővé válásával egyidőben jelentette be, hogy új taggal bővíti a következő generációs operációs rendszerét támogató blogjainak körét. A legújabb, "Windows 8 App Developer Blog" a Windows 8 alatti futtatásra szánt Metro alkalmazások fejlesztésével foglakozó vagy eziránt érdeklődő programozók számára nyújt majd érdekes információkat.

A bejelentkező posztban a blog a Visual Studio 11 Express Beta elérhetővé válására hívja fel a fejlesztők figyelmét, amelynek segítségével rendkívül könnyen lehet az új stílusú alkalmazások építéséhez hozzáfogni, a C# mellett VB.NET és HTML5+JavaScript nyelveken is. Ez ugyan már a Windows 8 fejlesztői előzetesében mellékelt Visual Studio-val is lehetséges volt, a most letölthetővé vált Beta azonban már akár Windows 7-en is futtatható, ami nagyban megkönnyítheti és gyorsíthatja az alkalmazások fejlesztését és a kísérletezést.

Ezen kívül az új Visual Studio előzetes már tartalmazza az alkalmazások a Windows Store-ba történő feltöltését segítő eszközöket is, aminek segítségével a fejlesztők már most kipróbálhatják elkészült programjaik a Microsoft alkalmazásboltjában történő publikálásának folyamatát.