A Mozilla múltheti akcióját követően, amikor is a cég közel meghatszorozta a biztonsági hibák bejelentéséért cserébe felajánlott pénzmagot, a Google is megemelte azt az összeget, amennyit a böngészőjében felfedezett legsúlyosabb hibákért hajlandó fizetni. Így a szemfüles - és főleg alapos - biztonsági szakértők már jóval félmillió forint feletti összeget kaszálhatnak a Chrome sebezhetőségeivel.

A korábbi 1337 ("leet") dollár helyett így már 3133.7 ("eleet") dollárt, azaz közel 700.000 forintot kaphat az, aki kritikus besorolású biztonsági rést azonosít a Chrome-ban, és bejelenti azt a Google számára. A Google a kisebb súlyú hibákért továbbra is csak maximum 500 dollárt - mintegy 110.000 forintot - fizet.

A cég az összeghatár megemelését hivatalosan azzal indokolta, hogy a böngészője sandbox technológiája megnehezíti a hackerek dolgát - mivel azonban ez már régóta részét képezi a Chrome-nak, teljesen nyilvánvaló, hogy valójában egy a Mozilla közelmúltbeli lépésre adott válaszról van szó, amivel a Google a versenyképességét szeretné megőrizni az exploitok piacán, és biztosítani, hogy a szakértők a jövőben is keressék és jelentsék számára a böngészőjében megbújó hibákat.

Ez utóbbiakból egyébként elég sok van - legalábbis a cég az elmúlt két hónapban két lépésben összesen húsz biztonsági hibát javított a Chrome-ban, és valószínűsíthető, hogy ahol utóbbiak voltak, ott akad még több komoly pénzre váltható más hiba is.