A Microsoft a napokban bejelentette Visual Studio 2010 fejlesztői keretrendszerének három újabb, lokalizált változatát. A most kiadott francia, angol és japán változatokat a jövő hónapban a spanyol, olasz és orosz nyelvű változatok fogják követni, míg júniusban a kínai és koreai nyelv kerül be a keretrendszer által támogatott nyelvek sorába.

A magyar sajnos nincs a Microsoft által teljes értékűként támogatott nyelvek körében, így ehhez csak egy ún. Captions Language Interface Pack (CLIP) csomagot fog Redmond kiadni. Ez utóbbi lényegét az képezi, hogy ha a felhasználó a menüpontok, vagy az ablakelemek fölé mozgatja az egeret, akkor egy felbukkanó súgóbuborékban fog megjelenni az adott képernyőelem magyar fordítása. Így, bár a kezelőrendszer felülete végső során továbbra is angol nyelvű lesz, az angolul nem kifejezetten jól tudók is szótár nélkül deríthetik majd ki, hogy az egyes funkciók pontosan mit jelentenek.

A Visual Studio 2010 legfontosabb újdonságai a .NET 4.0 teljes támogatása mellett az alkalmazás logikai modellezését lehetővé tevő új Architecture Explorer modul, a Fast Forward tesztelési támogatás, valamint az IntelliTrace hibakereső.