Az összes keretrendszer közül a .NET elégíti ki legjobban a vele dolgozó fejlesztők igényeit. Ez derül ki egy piaci elemző cég a közelmúltban elvégzett felméréséből, amelyben azt vizsgálták, hogy a fejlesztők mennyire elégedettek az általuk alkalmazott keretrendszer sebességével, felhasználóbarátságával, rugalmasságával és teljességével.

Az Evans Data által még márciusban elvégzett felmérés eredményeiben a .NET elsősorban rendkívül átfogó osztálykönyvtárával, valamint a hozzá elérhető igen magasszintű fejlesztőeszközökkel vívta ki magának az első helyet. A Microsoft platformját a Google App Engine-je és Web Toolkit-je követte, nem sokkal lemaradva az első helyezettől. Ugyanakkor például a keretrendszerek között egyértelműen az egyik legintenzívebb hype-pal rendelkező Ruby on Rails (RoR) meglehetősen rossz eredménnyel, a lista vége felé végzett.

A további értékelt keretrendszerek között az Axis, az Apache Struts, a Java Server Faces, a Microsoft Foundation Classes mellett a Win32, a Zend Framework, valamint az Oracle ADF is megtalálhatóak voltak.