Október 1-én indul és két hétig tart majd a Google "Code Jam 2003" névre keresztelt fejlesztői versenye, amelynek keretén belül a világ legnagyobb keresőjének üzemeltetői a "világ infrastruktúráját átíró" programozókat keresnek. A versenyen a fejlesztők nem csak tudásukat mérhetik majd össze, de értékes díjakra is szert tehetnek - sőt, a legjobbak akár meghívást kaphatnak a Google mountain view-i központjába is.

A Code Jam versenyben a fejlesztőknek olyan feladatokat kell majd megoldaniuk, amelyek nagyban hasonlítani fognak a Google központjában is felmerülő problémákhoz. A megoldásra csak korlátos idő áll majd rendelkezésre, és azokat on-line, a Java, C++, C# vagy VB.NET nyelvek valamelyikében kell majd elkészíteni és benyújtani. A megoldásokat ezek után maguk a fejlesztők tesztelik és értékelik majd egy egységes pontozási rendszer segítségével.

Az első fordulóból az első 250, míg a másodikból már csak a 25 legtöbb pontot összegyűjtő versenyző jut majd tovább, hogy a harmadik fordulóban, a Google mountain view-i központjában, élőben küzdhessenem megy egymással. A finálé végén a verseny első helyezettje 10 ezer, míg ezüstérmese 5 ezer dolláros versenydíjjal gazdagodik - a harmadik és negyedik legtöbb pontot elérő versenyzők 3.500 illetve 1.250 dollárt kapnak.

A Google Code Jam 2003-ról az érdeklődők bővebben a Google honlapján olvashatnak.