Az Apache Software Foundation honlapján egy olyan új projekt indítását jelentette be, amelynek célja egy nyílt forrású J2EE implementáció elkészítése lesz. A munka végeredményeként előálló termék megfelelőségét az Apache a tervek szerint hitelesítettetni is fogja, így az teljes értékű Java implementációként lesz felhasználható minden környezetben.

Az "Apache Geronimo" viselő új projekt elsősorban az Apache Alapítvány számos korábbi Java-alapú fejlesztésének eredményeire épít, de létrehozásában részt vesznek majd többek között a Castor, a JBoss, a MX4J és a OpenEJB fejlesztőinek legjobbjai is. Ezen kívül természetesen az Apache szívesen fogadja egyének vagy akár cégek megkeresését is, akik szívesen dolgoznának együtt egy világszínvonalú J2EE implementáció elkészítésében.

Az Apache non-profit státuszában és a Sun-nal kialakított jó kapcsolatában biztos abban, hogy a munka eredményként előálló termék J2EE megfelelőségét sikerült majd hitelesíttetni, az igen szabad licensznek köszönhetően pedig minden érdekelt fél egyedi igényeinek megfelelően alakíthatja majd azt át.

Az Apache Geronimo-ról bővebb információt az érdeklődők az Apache Incubator oldalain olvashatnak majd.