A Microsoft honlapján a pénteki napon tette közzé a SQL Server 2000 adatbáziskezelőjéhez készült javítócsomag legújabb változatát. A SQL Server 2000 Service Pack 3 számos, a szoftvercsomagban az SP2 megjelenése óta eltelt több, mint egy év alatt felfedezett hibát és sebezhetőséget javít, de magában foglalja az adatbázizsszerverhez készült összes korábbi frissítést is.

Az SQL Server 2000 SP3 ezen kívül néhány újítást és fejlesztést is tartalmaz, amelyek közül a bővített hibajelentések készítésének lehetőségét, az új monitoring API-t és a többszerveres adminisztrációt egyszerűsítű módosításokat emeli ki a kibocsátási jegyzet. A frissítés telepítése után az SQL Server képes lesz a QLogic SANblade QLA2350 száloptikás vezérlőjének kezelésére is, amely segítségével jelentős növekedés érhető el a teljesítményben, és csökkenés a szerver processzorhasználatában.

A Microsoft SQL Server 2000 Service Pack 3-ról további információk a termék honlapján olvashatók, ahonnan természetesen maga a 100 megabájtos csomag is letölthető.