VBA Excel, PowerPoint 2007 sablon megnyitás

VBA Excel, PowerPoint 2007 sablon megnyitás
2008-11-30T17:12:03+01:00
2008-11-30T20:24:11+01:00
2022-11-11T18:35:39+01:00
Mr_Tee
Sziasztok!

Ismét egy Office-os makrós kérdés... Olyat kellene összehoznom, hogy Power Point és Excel 2007-ben létrehozok egy menüpontot, ez megvan, és utána egy változóból nyitnék meg egy .xlt\.pot sablont. Hogyan tudom ezt megoldani szerintetek? Fontos lenne, hogy úgy nyíljon meg, mint egy sablon, amit pl Munkafüzetként1\Bemutató1 lehet menteni, azaz nem a sablont szeretném megnyitni szerkesztésre.

Sub megnyit() 'Ez a rutin a meghivatkozott menüpont paraméterei alapján megpróbálja megnyitni 'a fileok.txt állományban hivatkozott sablont On Error GoTo hiba Dim param As String param = CommandBars.ActionControl.Parameter 'ez megnyitja ugyan az xlt file-t, de nem sablonként: 'Workbook.Open param Exit Sub hiba: MsgBox "Nem találom a sablont, kérem lépjen be a H: meghajtóba," & Chr(13) & "vagy értesítse... " End Sub
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mind a PP, mond az Excel VBA súgójába beírva a template szót hamar megkapod a válaszokat!

PP-nél ActivePresentation.ApplyTemplate() metódust kell használnod (esetleg kombinálva a TemplateName tulajdonsággal), Excel-ben Workbooks.Open()-nel nyitod meg a template-et is, csak az ditable paraméternek false-nak kell lennie.
Editable Optional Variant. If the file is a Microsoft Excel 4.0 add-in, this argument is True to open the add-in so that it’s a visible window. If this argument is False or omitted, the add-in is opened as hidden, and it cannot be unhidden. This option doesn't apply to add-ins created in Microsoft Excel 5.0 or later. If the file is an Excel template, True to open the specified template for editing. False to open a new workbook based on the specified template. The default value is False.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd