VBA Excel makró automatikus futtatása

VBA Excel makró automatikus futtatása
2008-11-30T14:55:40+01:00
2008-11-30T17:00:28+01:00
2022-11-11T18:30:44+01:00
Mr_Tee
Sziasztok!

Ismét egy Office-os makrós kérdés... Olyat kellene összehoznom, hogy Excel 2007-ben létrehozok egy menüpontot, ez megvan, és utána egy változóból nyitnék meg egy .xlt sablont. Hogyan tudom ezt megoldani szerintetek? Fontos lenne, hogy úgy nyíljon meg, mint egy sablon, amit pl Munkafüzetként1 lehet menteni, azaz nem a sablont szeretném megnyitni szerkesztésre. Azt hogyan oldhatom meg, hogy a makró az excel megnyitása után automatikusan fusson, mint pl Word esetében, ott ugye elég a Normal.dot-hoz hozzárendelni a makrót VB Editorban.


Sub megnyit() 'Ez a rutin a meghivatkozott menüpont paraméterei alapján megpróbálja megnyitni 'a fileok.txt állományban hivatkozott sablont On Error GoTo hiba Dim param As String param = CommandBars.ActionControl.Parameter 'ez megnyitja ugyan az xlt file-t, de nem sablonként: 'Workbook.Open param Exit Sub hiba: MsgBox "Nem találom a sablont, kérem lépjen be a H: meghajtóba," & Chr(13) & "vagy értesítse... " End Sub
Mutasd a teljes hozzászólást!
Készíts egy munkafüzetet, melynek workbook_open eseményébe tedd azt a kódot, amelyet a megynyitáskor futtatni szeretnél.

Mentsd el valami.xla néven (bővítményként)

Linkeld be a bővítmény a bővítménykezelőben. (Excel 2003 esetén valahol az eszközök menüpontban van)

A bővítmény minden Excel induláskor megnyitásra kerül, ezzel a nevezett eseménykezelőben adott kód is lefut.

Ha a kódot minden egyes munkafüzet megnyitásakor le akarod futtatni, nehezebb a megoldás, mert ekkor "el kell kapni" az application eseményeit is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd