Win2003server és PHP

Win2003server és PHP
2007-10-09T14:42:56+02:00
2007-10-10T11:21:23+02:00
2022-11-06T05:25:40+01:00
Valaci
Sziasztok!
Egy Win2003Servert szeretnék PHP kezelésre alkalmassá tenni. Mindenki, akit ismerek, a PHP-t Apache szerverrel használja. Tud valaki segíteni, hogy fogjak hozzá? Előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • töltsd le a legújabbat AppServNetwork és felrak neked mindent MySQL-t is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy, hogy keresel a guglin vagy egyenesen a php.net-en és akkor megtalálnád ezt vagy ezt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • xampp (apache, php, mysql)
  nálam ez megy otthon, és jó szerverre is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jaj. Ott a doksi, valami teljesen elképesztő readme.txt nevű, vagy mi. Az utolsó szögig leírják, hogyan kell telepíteni az ISAPI modult. Még az is ott van, hogy milyen jogokat kell adni a PHP könyvtárnak NT szerveren, hogy fusson. Nekem ennek segítségével kerek 3 percig tartott a procedúra, pedig közben hétszer megváltottam a világot. Nézz csak bele! Ugye-ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem félreértettél valamit! Segítséget kértem, nem kioktatást. Egyrészt nem tudom MELYIK Readme.txt-t olvassam el, ha mindet elolvasnám amit találok, nem volna időm se dolgozni, se tanulni. Másrészt biztos van neked is valami, amivel most próbálkozol először, és azt se tudod merre indulj el. Légy erős! Ezt a honlapot erre találták ki. A többieknek köszi, mindnek utána fogok nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A php-hoz mellékelt readme.txt, vagy install.txt-ben le van írva. Nem pont Service 2003-ra, hanem sima IIS-re, de végülis hasonló.
  Ami Neked kell az a php5isapi.dll.
  Serveren indítsd el a IIS Control Centert, majd Webszolgáltatás-bővítmények. Itt hozzá kell adnon a fent említett dll-t, mint bővítményt, majd engedélyezned kell.
  Ezek után Alapértelmezett webhelyre jobb gomb, tulajdonságok. Onnan kezdőkönyvtár, konfiguráció. Társítások rész, hozzáadás, megint csak a fenti dll, és kiterjesztésnek .php. Elvileg ennyi.
  Ja... a php.ini-nek elvileg a windows könyvtárban kell lenni pár dll-el (php5ts.dll, meg amilyen extensiont még használsz).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott van az NT Serverre vonatkozó rész is a txt-ben. Addig nem fog futni (401, 403), amíg a Network Service account nem kap olvasási jogot a PHP könyvtárra. Az általában a Program Files-ban figyel.

  De a Google nevű weboldal (ami nem annyira elterjedt, mint sokan hinnék, ezért adtam hozzá linket is), mindjárt az első találatban mutat egy leírást az egész telepítésről: itt. Egyébként meg: PC Fórum!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd