PHP segítségkérés

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: V�gtelen �r�mmel t�ltene el benn�nket, ha szem el�tt tartan�d, hogy a Tud�st�rban egy t�ma - egy k�rd�s/probl�ma (tess�k �j t�m�t nyitni a probl�m�dnak).
Címkék
PHP segítségkérés
2002-10-14T00:09:54+02:00
2010-01-11T19:48:09+01:00
2022-11-16T06:25:36+01:00
*deleted_96658554
Sziasztok!

Egy űrlapkezeléssel kapcsolatos problémában kérnék egy kis segítséget.
Ismereteim szerint, ha egy űrlapnak nem adunk meg action paramétert (tehát CGI-programot, ami feldolgozza a formot), az action ilyen esetben a letöltött dokumentum önmaga lesz.
Ilyenkor az űrlap elküldése után szerepelni fognak már az űrlap input mezői PHP válozóként, viszont első letöltéskor még nem léteznek ezek a változók. Ezek ismeretében nem értem, hogy az alábbi kód miért nem műkodik nálam helyesen, tehát submit után sem léteznek a változók:

<?
print '
<form method=post>
<table border=1>
<tr>
<td>Szöveg:</td>
<td><input type=text name=szoveg size=30></td>
</tr>
<tr>
<td align=center colspan=2><input type=submit name=btn value="Küld"></td>
</tr>
</table>
</form>
';

if (isset($btn)) {
print 'szöveg: $szoveg';
}

?>

Nem tudom, hogy a feltétel miért nem ad igaz értéket még küldés után sem, a print '...'; utasítás sosem hajtódik végre...
Ha valaki tudna segíteni, az nagyon megköszönném :)

Mutasd a teljes hozzászólást!
Nyilván ki van kapcsolva a php.ini-ben a register_globals opció, így a script paraméterei (köztük a FORM mezői) nem jelennek meg globális változóként. Használd inkább a HTTP_GET_VARS[] ill. HTTP_POST_VARS[] tömböket, mert azokban ettől a beállítástól függetlenül mindig megtalálod a paramétereket!
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • köszi a segítséget, a register_globals tényleg ki volt kapcsolva.
    thx!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hello mindenkinek!

    Az a kerdes foglalkoztat, hogy van-e olyan PHP szkript a forgalomban amibe bele lehet kukkantani, es azt csinalja, hogy a /var/spool/mail-man levo emaileket szepen megjeleniti nekem, vagy az is eleg, ha csak szetdarabolja nekem, es en majd megjelenitem valahogy, sot ez utobbi meg jobb lenne

    Ha valaki tudna segiteni nagyon megkoszonnem!

    Adios mindenkinek!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A problémám lehet, hogy már valahol meg van itt oldva, de én nem találtam. Szóval azt szeretném megoldani, hogy a form változóit hogyan tudnám úgy elküldeni, hogy azt más ne láthassa. Mert ugye a Session-ökkel csak már létező változókat tudok átadni a következő oldalnak. Tehát amikor a kliens elküldi ezeket az URL-ben akkor titkosítsa azokat.

    Ezt meg lehet oldani PHP-ben vagy JAVA-t kell hozzá használnom?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szisztok!

    PHP-szkriptből szeretnék levelet küldeni, ehhez kérnék segítséget.
    PHP 4.2.3. és Apache 1.3.26.-ot használok Windows alatt.
    Olvastam a mail függvényről, de nem igazán világos, hogy a műkődéshez szükséges-e még vmilyen alkalmazás, levelezőkiszolgáló, és ha igen, akkor milyen.
    A válaszokat előre is megköszönném.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Amennyiben jól értettem gondodat, az adatokat az űrlapból Post metódussal küld tovább, így azok nem látszanak az URL-ben.
    lásd az első kettő hozzászólást.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Üdv! Én a következő php kóddal akarok nyitni egy popup ablakot. Az ablak meg is nyílik, de a szülőoldal is tövábblép valahová. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a szülőoldal ott maradjon a helyén????

    Íme a kód:
    <?php
    print "<a href=javascript:window.open('index.php','','width=750,height=460,scrollbar=no')>link</a>";
    ?>
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Csá!
    ha formmal szeretnéd az adatokat elküldeni akkor ezt illeszd be abba a php-ba ami fogadja.
    "extract($HTTP_GET_VARS, EXTR_OVERWRITE, "http_");"
    Ha linkkel csinálod akkor:
    extract($HTTP_POST_VARS, EXTR_OVERWRITE, "http_");

    Én általában mind a kettőt beillesztem és így nincs vele gond. :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Heló!
    Szerintem próbáld meg így:
    print "<a href=\\\\\\\\"javascript:window.open('index.php','','width=750,height=460,scrollbar=no')\\\\\\\\">link</a>";
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • így sem működik!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A mail küldése php-ban:

    $hova = "cimzett@emilcime.hu" ; $kitol = "sajat@magam.to" ; $tema = "PHP segítségével küldött levél" ; $body = "Ez a levél törzse" ; if (@mail($hova,$tema,$body,"From: $kitol\\\\\\\\nReply-To:$kitol")) echo "Levél sikeresen elküldve!" ; else echo "Hiba történt a levél küldésekor!" ;
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!
    Javascripttel kell:

    <script language="JavaScript"> <!-- function openw() { window.open("index.php","width=750,height=460,scrollbar=no"); } //--> </script> echo "<a href=javascript:openw()>link</a>";
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Es href vegere nem ert return false sem. <a href="javascript:openw();return false">link</a>
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • próbáld ki a

    if($btn=="Küld")
    {
    ....
    }

    joe
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni egy PHP feladatban:

    Ismerjük egy labdarúgó csapat bajnoki meccseinek végeredményeit, pl. 5:3, O: 1 stb. Készítsen PHP-ben programot, amely meghatározza, hogy hány mérkőzés hozta valamely csapat legalább 3 gólos győzelmét!

    Előre is köszönöm.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: V�gtelen �r�mmel t�ltene el benn�nket, ha szem el�tt tartan�d, hogy a Tud�st�rban egy t�ma - egy k�rd�s/probl�ma (tess�k �j t�m�t nyitni a probl�m�dnak).
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd