Linux + Apache + Perl User Authentication

Linux + Apache + Perl User Authentication
2006-03-17T14:52:32+01:00
2006-03-21T23:11:03+01:00
2022-10-29T18:32:17+02:00
Eszter67
Sziasztok!

Lenne egy kis gondom, van két domain-em, mindkettőn apach van és be van állítva, hogy bizonyos könyvtárak elérését csak úgy engedélyezze, ha a böngészőn keresztül jelszót kér. Mindkét oldal elérése ugyanazzal a user és jelszó párossal is történhet.
Hogy lehetne azt megoldani, egy harmadik oldalról, hogy csak egyszer jelentkezzen be és mindkét domain értelmezze. Mert a legtöbb böngésző kétszer kéri be a felhasználónév és jelszó párost a böngésző által felajánlot user autentication ablakban.
Valahogy perlben gondoltam, megoldani és valami cookie használatával. Valami ilyesmi irányba szeretnék valami leírást esetleg tanácsot, illetve, példákat.

Köszi előre is a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Kár, hogy senki sem tud ebben tanácsot adni ennyire nincs erre megoldás, csak az hogy a két külön könyvtár tartalmat egy helyre a harmadik oldalra is bemásoljam, annyira nem hiszem el,hogy ez lenne csak a megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A perlhez nem nagyon értek, viszon úgy tudom, hogy a böngészők fejlécekben küldik el a jogosultsái beállításokat (nem a jelszóra gondolok, hanem pl hogy adott szerveren az adott könyvtárba már bejelenkeztél). Ennek kellene utánna nézni. Mert ha tudod, mit kell elküldenie a perlnek a header-be akkor megoldható!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Igen én is a header környékén gondolkodtam, de sajnos semmi jót nem leltem eddig. Biztos van csak a user autentication rákeresésemre nem jött le semmi, sőt ha beírtam, hogy apache akkor sem. a headert igy külön még nem próbáltam, de mindjárt nézem, hátha esetleg úgy lelek rá, de ha van valakinek esetleg konkrétuma, jó leírással ezer köszönet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd