Digi magas ping probléma

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Semmi köze a programozáshoz/fejlesztéshez, üzemeltetési probléma, így keresnivalója sincs itt → PCForum.hu-ra való.
Digi magas ping probléma
2022-02-22T19:31:27+01:00
2022-02-22T19:31:36+01:00
2022-12-07T00:40:37+01:00
IAmYeetler
Sziasztok, 

Olyan problémám merült fel sajnos a Digi szolgáltatóval, hogy játék közben a ping ugrál össze vissza, ezt úgy kell elképzelni, hogy van hogy 10 percenként egy pár másodpercig 600-3000 ms ping majd utána minden normális, van hogy fél óráig semmi, de van hogy bedobálja a magas pinget egyre gyakrabban. 1-2 hónapja nem volt ez a problémám a szolgáltatóval, a válaszidőket Pingplotter alkalmazással mérem.
A Diginek először az volt a válasza, hogy nincs probléma, azaz nem látnak hibát, majd utána már központi hibát mondtak mikor bejelentettem ismételtel, harmadik bejelentésnél elvileg javították gyakorlatilag mégsem, negyedik bejelentésnél elvileg az utcánkban volt valami, és most tartok az ötödik bejelentésnél. Mindig mondvacsinált dolgokat mondanak. Mikor jól látható, hogy a ping ugrál. Folyamatosan a google dns szerverét pingelem azaz a 8.8.8.8-at, és nem útközben van magas ping, hanem a 192.168.0.1 és a 10.0.0.1 azaz a helyi hálózaton dobja már a hibát. 
Volt esetleg bárkinek ilyen problémája? Ha igen hogy oldódott meg? Egyre idegesítőbb, mikor játék közben össze vissza ugrál a karakter. Ezt persze a laikus emberek nem veszik észre, netezés közben ez nem jön elő. Volt kint szerelő is, ő Windowsos CMD-vel pingelte a dns szervert, de elmondtam neki, hogy a cmd-s pinggel nem fog dobni ilyen hibát, hiszen a pingplotter alkalmazással 0.05 ms-us intervallumra van állítva, és az sokkal több pinget vagy traceroutet tud végrehajtani mint a windowsos cmd pingje. Ő nekem nem hitt, de lezárta hogy elvileg ki lett javítva, majd azután ismételten bejelentettem, akkor mondták, hogy küldjek el mindent meg a hiba részletes leírását, leírtam és elvileg javítva lett. Mai napon játszok és ismételten ping ugrálás van, felhívtam őket, és konkrétan engem néztek hülyének, hogy tuti én állítottam el valamit. Tudni kell hogy a digi modemje ezelőtt router üzemmódban volt, ott is volt ez a hiba, most PPPOE kapcsolattal van a saját routerünk rácsatlakozva a modemjükre, azaz bridge üzemmódban van jelenleg, ugyanúgy dobálja a hibát. A telefonos kolléga meg mondja, hogy tuti nem most lett beszerelve, mert fél éve ugyan az a mac cím, én meg mondtam az lehetetlen mert 2 hete van meg a router, de ha kell elküldöm a számlát is róla... persze nem hitt nekem. Megint be van jelentve hibaként.
Mégegyszer, olyan kérdésem lenne, hogy kinek tapasztalható ugyan ez a hiba? Esetlegesen hogyan oldotta meg? A sebességgel nincs probléma de a pinggel annál inkább

Köszi mindenkinek a válaszát, remélem sikerül megoldani, mert ez már rémálom amit leművel a szolgáltató, és hogy semmit se csinálnak ez érdekében. Mellékelek fotókat mi is lenne a probléma.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Semmi köze a programozáshoz/fejlesztéshez, üzemeltetési probléma, így keresnivalója sincs itt → PCForum.hu-ra való.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd